'Het commentaar van Arne Slot na afloop zei ook wat'

'Het commentaar van Arne Slot na afloop zei ook wat'

24 reacties 24
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord won gisteren de topper tegen AZ. Ondanks dat er niet goed werd gevoetbald gaven de Rotterdammers niets weg en dat benadrukte Arne Slot na de wedstrijd ook. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Maarten Wijffels dieper in op de prestaties van Feyenoord.

Wijffels zag Feyenoord winnen zonder spectaculair te spelen. "Feyenoord was solide en stabiel, niet spectaculair maar stabiel." Volgens Wijffels had het ook te maken met AZ Alkmaar, die in de 85e minuut pas twee balcontacten had gehad in de vijandelijke zestien. "Ze zetten het goed compact neer op eigen helft. Feyenoord kreeg ook weinig kansen." 

Bij Feyenoord was vooral de rol van Quinten Timber goed. "Goede goal van Timber die steeds beter gaat spelen. Trauner ik heb van hem genoten. Zijn inspeelpasses elke keer een linie overslaan, zijn echt goed. Hancko goed, Hartman vrat de twee buitenspelers die er stonden op", ziet Wijffels een erg sterke verdediging. 

Toch was het niet spectaculair. "Het commentaar van Arne Slot na afloop zei ook wat. Hij wil uitstralen dat Feyenoord groeit in de toppers. Feyenoord is niet gelukkig geweest in de toppers. Johan Cruijff schaal tegen PSV verloren. Uit tegen Atletico prijs gespeeld maar verloren. In Rome hebben we het gezien, prima gespeeld maar verloren. Hij weet PSV komt eraan, de beslissende fase in de Champions League komt eraan. Hij wil uitstralen naar de spelersgroep geloof erin het gaat steeds beter in de toppers, maar hij weet dat Feyenoord nog steeds een drempeltje over moet."

Toch krijgt Feyenoord vaak de complimenten na de wedstrijden tegen topploegen. Maar echt een wedstrijd dood maken lukt niet. "Feyenoord moet oppassen dat het geen ploeg wordt die doodgeknuffeld wordt", aldus Wijffels.

Toch weet Wijffels dat het weinig gaat over wat belangrijk is. "Het gaat om plek twee en dan heb je de bonus van het kampioenschap", aldus Wijffels. "Het heeft gewoon te maken met de miljoenen van de Champions League." Etienne Verhoeff zegt zelfs dat een penningmeester misschien wel blij is met een tweede plaats, dan hoeven de premies voor een kampioenschap niet uitgekeerd te worden. 

Lees meer over
Lees ook