Boel: 'Dan begin je zo slap aan de tweede helft, dan loop je gewoon achter de feiten aan'

4 reacties 4
Bron: Feyenoord.nl

Dinsdagavond speelde Feyenoord onder 21 in de eerste wedstrijd om de Premier League International Cup tegen Fullham onder 21. Op een regenachtig Motsur Park verloor Feyenoord deze wedstrijd met 3-1. In een interview voor de site van Feyenoord wordt de wedstrijd nabeschouwd met trainer Melvin Boel.

Boel houdt een vervelend gevoel over omdat hij vindt dat hij heeft verloren van een uitermate effectief Fulham. De eerste kans die Fulham kreeg werd direct benut door Georgios Okkas, en dat was tevens ook de ruststand. Boel baalt dat zijn ploeg vergat zichzelf op bepaalde momenten te belonen. ‘Vooral op de momenten dat je hun in de wedstrijd laat komen.’

Feyenoord was fel, en dominant aan de bal in de eerste helft, creëerde een aantal kansen, dat was voor Boel een mooi aanknopingspunt voor de tweede helft echter viel dit anders uit dan hij hoopte. ‘Dan begin je zo slap aan de tweede helft, dan loop je gewoon achter de feiten aan’, zegt Boel over het moment kort na rust waar het  0-2 werd door een rake strafschop van Oliver O’Neill, en even later werd het 0-3 door Aaron Loupalo-Bi. Waarna in het slot van de wedstrijd een vrije trap werd verzilverd door Délano van der Heijden.

Toch zag Boel enkele lichtpuntjes: ‘Sommige jongens laten zichzelf zien, ook na een aantal weken van blessures hij benoemt daarnaast Twan Schens van de Onder 17. ‘Ik denk dat die jongen het naar behoren heeft gedaan.’

Boel kijkt terug ondanks de nederlaag terug op een positieve trip. ‘Ik denk dat deze trips altijd goed zijn, je leert ervan, je bent met elkaar, je spendeert tijd met elkaar, de jongens leren elkaar beter kennen.’

Dit weekend staat de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles op het programma.