Kwakman: 'Dat lijkt me voor een tegenstander heel moeilijk'

Kwakman: 'Dat lijkt me voor een tegenstander heel moeilijk'

1 reactie 1
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Ook bij Voetbalpraat waren de analisten lovend over het huidige spel van Feyenoord. Afgelopen woensdag lieten de Rotterdammers nog maar eens zien hoe goed ze kunnen voetballen. In De Kuip werd het 3-1 voor Feyenoord in de Champions League wedstrijd tegen SS Lazio.

Kees Kwakman is onder de indruk over het spel en de manier van spelen. 'Het is ook wel mooi om te zien hoe bij Feyenoord die spelers zelf inmiddels ook wel doorhebben, oh wacht even, als Geertruida laag gaat, en die speelt hem naar Nieuwkoop dat Wieffer weet, aan de zijkant ligt de ruimte, dat hij daar dan naar uitwijkt', aldus Kwakman bij Voetbalpraat van ESPN. 'Maar dat het ook wel eens kan dat Stengs die ruimte benut als hij op tien speelt, en dat Wieffer dan weg moet. Daar zit zoveel variatie en beweging in. En loopvermogen, ook nog eens. Die spelers die zien dat zelf ook. En als je het dan niet van nature had als speler, dan heeft de technische staf van Feyenoord er wel ingekregen. Dat is wel echt schitterend om te zien. Dat lijkt me voor een tegenstander heel moeilijk. Dan heb je een plan maar dan hebben die spelers zelf die kwaliteit om daar dan weer onderuit te spelen.'

Kwakman haalt de wedstrijd in De Kuip tegen Go Ahead Eagles aan. De analist vond de ploeg uit Deventer goed voetballen. 'Dan toch zijn er momenten dat ze er doorheen spelen. Timber die in vorm is, die dan ook de kwaliteit heeft om weg te draaien en te versnellen. Het zo goed in elkaar. Ik kijk er enorm naar uit naar die pot', doelt Kwakman op de wedstrijd van zondag tussen FC Twente en Feyenoord.

Lees meer over
Lees ook