DE TEGENSTANDER | Tukkers melden zich wederom in de topvier

DE TEGENSTANDER | Tukkers melden zich wederom in de topvier

14 reacties 14
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft weinig tijd om bij te komen van één van de beste wedstrijden in Europees verband onder het bewind van Arne Slot. Om 12:15 staat namelijk de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. Dennis Higler is de scheidsrechter van dienst in de Grolsch Veste. Pol van Boekel is de VAR in Zeist.

Historie
Feyenoord speelde in totaal al 118 keer eerder tegen FC Twente, daarvan won het 52 wedstrijden. De ploeg uit Zuid mocht 59 keer eerder in Enschede aantreden en daarvan won het slechts 17 keer en speelde het 25 keer gelijk. 17 keer gingen de Rotterdammers kopje onder tegen de Tukkers het Oosten van het land. De laatste keer dat Feyenoord bij FC Twente wist te winnen was in seizoen 2017/2018. Van de laatste vijf directe ontmoetingen won Feyenoord er één, drie keer eindigden de teams in gelijkspel. De meest recente ontmoeting was de eindstand na 90 minuten 1-1. Feyenoord wist nog geen uitwedstrijd onder Arne Slot bij FC Twente te winnen.  De Tukkers werden voor het laatst kampioen in 2010 maar hadden zich daarvoor zover in de schulden gestoken dat een neergang onvermijdelijk was. In 2015 werd FC Twente zelfs voor drie jaar uitgesloten van Europees voetbal. Met tot overmaat van ramp de degradatie in 2018.

Actueel
FC Twente heeft zich in razendsnel tempo weer opgewerkt tot vaste subtopper van Nederland. De club uit Enschede had zeer veel geluk met het afgebroken Corona seizoen toen het hard op degradatie afstevende. Daarna is de ploeg aan de hand van Ron Jans en Jan Streuer nimmer in de problemen gekomen. De opvolger van Jans, Oosting heeft de opwaartse lijn doorgezet met een puike vierde plaats tot gevolg. Van de negen wedstrijden wist Twente er zeven te winnen. In de derby tegen Heracles in de vorige speelronde werd gelijkgespeeld. De enige nederlaag dit seizoen leed Twente tegen RKC Waalwijk. Twente kende een relatief rustige transferzomer, op de Carel Eiting soap na.

Analyse tegenstander
De Tukkers zagen met Cerny en Zerrouki twee absolute sterkhouders en pijlers onder het succes vertrekken. Zonder de inbreng van die twee weet Twente alsnog zijn wedstrijden te winnen. Ook uit wist Twente al drie van de vijf wedstrijden te winnen. Al kreeg de tegenstander van Twente in twee van die drie wedstrijden rood. FC Twente speelt elke wedstrijd dit seizoen in een 4-3-3 opstelling. Grote man dit seizoen is Sem Steijn, de zoon van scoorde al zeven keer in alle competities, vijf keer in de Eredivisie. Daan Rots is de MvP bij FC Twente, met twee goals en vijf assists was hij bij zeven van de 19 doelpunten van Twente betrokken. Ondanks zijn rol als reserve heeft Ricky van Wolfswinkel vier treffers achter zijn naam staan. Zijn concurrent Manfred Ugalde scoorde pas één keer. Het lijkt er op dat Brenet, Bruns, Vlap en Unuvar ontbreken bij FC Twente. Ook dit seizoen is de kracht van Twente de verdediging, met slechts zes tegentreffers is het de op twee na minst gepasseerde verdediging, wat alles te maken heeft met Lars Unnerstall.

Vermoedelijke opstelling FC Twente:
Unnerstall; Sampsted, Pröpper, Hilgers, Smal; Sadilek, Kjölö, Steijn; Rots, Ugalde, Van Bergen.

Lees ook