Van der Vaart: 'Dat is gewoon wereldklasse'

Van der Vaart: 'Dat is gewoon wereldklasse'

4 reacties 4
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

In de Rotterdamse Kuip had Feyenoord geen kind aan Vitesse. De club van Philip Cocu ging met een 4-0 nederlaag huiswaarts. De voorbereiding op SS Lazio kon vroeg beginnen, maar dat zal waarschijnlijk wel zonder Marino Pusic zijn.

In Rondo op Ziggo Sport Select wordt de aanstaande overstap van de assistent naar Champions League deelnemer Shakhtar Donetsk besproken. Youri Mulder vindt het een mooie stap. Wytse van der Goot vraagt zich af hoe vervelend dit gemis zal zijn, Rafael van der Vaart reageert daar ook op: "Dit is wel een hele belangrijke man voor Slot. Dit is echt zijn rechterhand." Youri Mulder zegt daarover: "Hij is denk ik heel belangrijk richting die spelers. Het is wel een mooie stap voor hem. En dat gunnen ze hem ook", Youri Mulder vraagt zich hardop af: "Zou Van Persie door geschoven worden?"

Santiago Gimenez viel geblesseerd uit tegen Vitesse, al heeft Arne Slot goede hoop dat zijn Mexicaanse goalgetter er bij zal zijn. "Ik denk dat hij wel zal spelen, hij wil zelf ook dolgraag spelen", aldus Marco van Basten. Rafael van der Vaart geeft aan dat hij niet had verwacht dat de Mexicaan zó goed zou zijn en vraagt aan Van Basten wat hij als voormalig spits van gimenez vindt: "Hij kan echt alles, geeft ook assists. Hij is sterk, hij is slim. Zijn ontwikkeling gaat echt stijl omhoog, ik hoop dat Feyenoord nog lang van hem kan genieten."

Over de kansen van Feyenoord tegen SS Lazio zijn de heren positief, met name vanwege de wedstrijd tegen Atletico Madrid, zo zegt Van der Vaart: "Ik was wel echt onder de indruk van Feyenoord tegen Atletico. Zo hè." Van Basten raakt steeds gecharmeerder van Calvin Stengs: "Ik vind het wel echt leuk voor onze nummer tien. Ook vanaf rechtsbuiten kan hij heel goed het spel maken." Van der Vaart vindt Stengs op rechtsbuiten het meest tot zijn recht komen: "Tegen Atletico had hij ook een schaar vanaf rechts, passeren. Hij heeft echt die actie. Dat is gewoon wereldklasse."

Youri Mulder denkt dat de klasse van Stengs het beste in de as van het veld gebruikt kan worden en ziet een ontwikkeling. "Je ziet het niet allen bij hem, ook Gimenez. Slot maakt spelers gewoon beter. Bij Stengs gaat nu zijn rendement omhoog. Zoals hij dat ook bij Kökçü voor elkaar heeft gekregen. Van Bommel heeft dat vorig seizoen bij Antwerp ook al aangewakkerd. Daar was hij ook al bepalend in het kampioenschap."

Lees ook