Hendriks heeft plan: 'Maar dat ga ik nu niet verklappen, haha'

Hendriks heeft plan: 'Maar dat ga ik nu niet verklappen, haha'

10 reacties 10
Foto: Pro Shots

Aanstaande zaterdag neemt Feyenoord het in de eigen Kuip op tegen Vitesse. Nu de interlandperiode voorbij is blikt Feyenoord huurling Ramon Hendriks in een interview met De Gelderlander vooruit op de clash tegen Feyenoord, maar in het bijzonder in de clash met Santiago Gimenez.

De Mexicaanse goalgetter van Feyenoord is het seizoen wervelend gestart met twaalf goals uit acht wedstrijden, en is daarom voor de ploeg van Philip Cocu de man om in de gaten te houden. Momenteel loopt Gimenez daarom ook voor op het legendarische doelpunten record van 43 goals in één seizoen van Coen Dillen (1956/1957). De speler van de maand September zal wellicht wel kampen met een jetlag, gezien hij vrijdag pas terugkeert uit Mexico vanwege zijn interland verplichtingen.

Ramon Hendriks is ervaringsdeskundige in het verdedigen van Santiago Gimenez. Hij heeft meermaals hem als directe tegenstander mogen verdedigen op trainingen, en dat was een pittige kluif, Hendriks beaamt dat. “Santiago is echt een slimme spits”, zegt Hendriks tegen De Gelderlander. “Hij past zijn loopacties aan de positionering van de verdedigers aan.” Een van de kenmerken van Gimenez is dat hij altijd op het juiste moment in de zestienmeter is, maar ook weet wanneer hij moet uitzakken. “Ik heb ook wel ideeën hoe hem uit te schakelen, maar dat ga ik nu niet verklappen, haha”, zegt Hendriks. De verdediger heeft wel een strijdplan voor zaterdag. “Duidelijk is dat we één-tegen-éénsituaties moeten voorkomen.” Verwacht word dat de Arnhemmers het compact zullen houden en daardoor de kansen voor Feyenoord zoveel mogelijk beperkt willen houden.

Lees ook
Lees ook