'Daar is Feyenoord natuurlijk op afgerekend en uitgelachen'

'Daar is Feyenoord natuurlijk op afgerekend en uitgelachen'

14 reacties 14
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Gisteren werd er door Transfermarkt.nl een nieuwe waarde waardering uitgegeven voor spelers in de Eredivisie. Volgens de gerenommeerde site heeft Feyenoord daarmee de hoogst gewaarde selectie van Nederland. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Mikos Gouka in op de huidige inschatting.

Volgens de Feyenoord-watcher blijft het een inschatting, maar toch is het niet helemaal natte vinger werk. “De selectie van Feyenoord is nu veel meer waard dan Ajax. Op basis van die cijfers. Al is het enigszins natte vingerwerk. Stel dat ze er tien procent naast mogen zitten, dan vertegenwoordigt Feyenoord nog altijd meer waarde dan Ajax en PSV”, aldus Gouka die weet dat dit precies is wat de doelstelling was bij het aanstellen van Slot. “Dat is wel waar Feyenoord op uit was. Bij de aanstelling van Slot werd hem ook mee gegeven dat ze beter voetbal wilde gaan spelen om spelers meer waard te laten worden. Als dat samen zou gaan met eventueel puntenverlies zou daar niet zo zwaar aan getild worden.”

Santiago Gimenez werd als hoogste ingeschat. “Er zijn nog wel stappen te maken. Gimenez die niet in de basis stond bij Mexico terwijl hij hier een grootheid aan het worden is. En die Blanco, die oud spits die zegt hij scoort veel in de eredivisie dat moeten we niet al te serieus nemen. Hij moet gaan scoren in de Champions League om echt wat voor te stellen. Als dat lukt, zoals nu bij de ontwikkeling van Hartman, dan wordt hij miljoenen meer waard. Dan gaan er records gebroken worden.”

Lange tijd was Feyenoord het lachertje in de top qua uitgaande transfers. “Daar is Feyenoord natuurlijk op afgerekend en uitgelachen. Als er een speler bij Ajax totaal faalde en die werd dan verkocht dan was dat een hoger bedrag dan een speler die bij Feyenoord al jaren in de basis stond.”

Gouka denkt wel dat komende zomer records gebroken gaan worden. “Dat kan deze zomer wel eens omslaan met de ontwikkeling van de spelers. Dat er Ajax-achtige bedragen voor spelers op tafel worden gelegd”, aldus Gouka die weet dat het een momentopname is. “Het is een stand van nu, er kunnen spelers geblesseerd raken of totaal uit vorm raken. Als het doorzet in het meest positieve verhaal, dan heeft Feyenoord echt veel waarde. Het record gaat echt wel gebroken worden.”

Zijn ze in Rotterdam nu bang voor een vertrek van spelers? “Nee, het is wat Feyenoord wenste, geen geld uit een nieuw stadion, geld uit transfers en Champions League. Dat laatste is nu het geval en dat eerste zit er ook al aan te komen.”

Moeten Feyenoordsupporters zich zorgen gaan maken om een vertrek van 4 of 5 spelers? “Het is al die jaren al gebeurd”, wijst Gouka op een vertrek van diverse spelers in de zomer sinds Slot aan het roer staat. “Ik geloof niet dat er paniek hoeft te zijn. Feyenoord heeft de scouting goed voor elkaar. Bij een vertrek van Gimenez staat Ueda al klaar en die kan het misschien wel zo overnemen.”

Lees ook