Rijsbergen: 'Die is gewoon van grote waarde'

Rijsbergen: 'Die is gewoon van grote waarde'

4 reacties 4
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Oud-international Wim Rijsbergen heeft in gesprek met De Telegraaf de spelers van het Nederlands elftal beoordeeld na de nederlaag tegen Frankrijk. Debutant Quilindschy Hartman kreeg samen met Tijjani Reijnders het hoogste cijfer. Ook de andere Feyenoorders, Lutsharel Geertruida en invaller Mats Wieffer, kregen een voldoende.

Quilindschy Hartman kreeg, net als Tijjani Reijnders, een 8 voor zijn optreden in zijn debuut als international. De verdediger heeft een 'gigantisch goede indruk' gemaakt op Rijsbergen en heeft volgens hem laten zien 'dat hij een international is voor een lange periode'. Vooral zijn brutaliteit en intelligentie die hij bij zijn doelpunt aantoonde waren de bewijzen daarvan.

Lutsharel Geertruida krijgt met een 6 ook een voldoende, maar gaat bij de 0-1 van Kylian Mbappé niet geheel vrijuit. Toch is de oud-international wel positief over de Feyenoorder: 'Geertruida is een van de beste spelers bij Feyenoord en is ook al een heel betrouwbare speler voor het Nederlands elftal. Over Geertruida maak ik me geen zorgen. Die is gewoon van grote waarde.'

Mats Wieffer begon op de bank en kwam na de rust pas het veld in. Marten de Roon had de voorkeur gekregen van bondscoach Ronald Koeman, maar bleef na rust in de kleedkamer achter. Rijsbergen vindt Wieffer een 'heel nuttige jongen' en zag dat het middenveld door zijn inbreng meer in balans was. Rijsbergen beoordeelt Wieffer met een 6. 

Lees ook