Van Marwijk looft Feyenoorder om specifieke kwaliteiten

Van Marwijk looft Feyenoorder om specifieke kwaliteiten

25 reacties 25
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Lutsharel Geertruida maakt steeds meer indruk in binnen- en buitenland. De centrale verdediger annex rechtsback van Feyenoord lijkt ook bij het Nederlands elftal een vaste plek af te dwingen. Bert van Marwijk is in zijn column in De Telegraaf dan ook erg te spreken over Geertruida en Nathan Aké.

Dat Nederland 5-3-2 lijkt te blijven spelen is Van Marwijk niet echt positief over, zijn voorkeur ligt overduidelijk bij 4-4-3, maar als je met wingbacks speelt dan heb je centrale verdedigers nodig met specifieke kwaliteiten. "En die heeft Koeman in dit Nederlands elftal met Lutsharel Geertruida en Nathan Aké precies, met Virgil van Dijk daar uiteraard tussen", aldus Van Marwijk die weet dat het vooral prettig is, omdat zowel Geertruida als Aké ook als back uit de voeten kunnen. 

Wingbacks zijn vaak onderweg, een centrale verdediger moet in het 5-3-2 systeem dan moeiteloos kunnen omschakelen van centrale verdediger naar back en dat kunnen beide verdedigers. "Daarbij heeft Geertruida het voordeel dat hij bij balbezit heel makkelijk het middenveld inloopt."

Van Marwijk weet dat Geertruida eigenlijk geen typische Feyenoord verdediger is. Een grote vent die goed verdedigd, maar een goed voetballende speler, die sterk is in de duels, positioneel goed staat en sterk is aan de bal. 

Lees ook