Simeone zag zijn ploeg het lastig hebben

9 reacties 9
Bron: Vi.nl

Na de verloren wedstrijd tegen Atletico Madrid, 3-2, zijn veel mensen te spreken over het voetbal van Feyenoord. Twee tegengoals op onhandige momenten zorgden ervoor dat Feyenoord geen punten mee terug kon nemen naar Rotterdam. Ook trainer van Atletico Madrid, Diego Simeone, was onder de indruk van Feyenoord, zo is te lezen op de website van VI.

Simeone zag een eerste helft waarbij er veel gescoord werd, maar had zelf het gevoel dat Atletico in de twee helft de bovenliggende partij was: ‘Daarna controleerden we de wedstrijd en in het slotstuk maakte Oblak enkele belangrijke reddingen die ons zekerheid gaven tegen een snelle en dynamische tegenstander zoals we in de video's hadden gezien.’ Hiermee doelde trainer Simeone op de kansen in de slotfase van o.a. Stengs en Minteh, maar gaf ‘El Cholo’ toch zeker ook een compliment weg aan Feyenoord.

De Rotterdammers legden Atletico het vuur aan de schenen, waarbij Feyenoord tot twee keer toe op voorsprong kwam in de wedstrijd. In de persconferentie na afloop benoemde Simeone dat hij knap vond wat zijn krappe selectie heeft laten zien: ‘Ik ben trots op de spelers, ze leveren een enorme inspanning in de laatste drie wedstrijden met de problemen van degenen die niet bij ons kunnen zijn.’ Ook liet de trainer van ‘Atleti’ zich uit over het drukke programma met alle internationale wedstrijden, waarbij hij aangaf dat de intensiteit van de Europese wedstrijden zijn invloed had op het spel van zijn ploeg.