Van Persie: 'Wat is wijsheid, ik bekijk het van jaar tot jaar'

Van Persie: 'Wat is wijsheid, ik bekijk het van jaar tot jaar'

8 reacties 8
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft met Robin van Persie een trainer in de jeugd lopen waar veel spelers tegen op kijken. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal, geniet van zijn rol als trainer bij Feyenoord onder 18 en het Feyenoord onder 19 in de Youth League. Gisteren won het combinatie elftal van onder 18, onder 21 en eerste elftal spelers uit bij Atletico Madrid de tweede wedstrijd voor de Youth League. 

In gesprek met De Telegraaf laat Van Persie zich uit over zijn huidige rol en zijn rol in de toekomst. Maar het gaat eerst over de overwinning van gisteren. "Wij doen het heel goed. Ik denk het grootste compliment dat we gekregen hebben is van de trainer Fernando Torres. Hij zei, ‘what a great team you have’ maar ik heb hem niet alleen we hebben hem samen. Het maakt het extra speciaal dat het een combinatie elftal is van Onder 18, Onder 21 en eerste elftal spelers en dat je dan zo'n team hebt."

Van Persie heeft genoeg ambities, waar leert hij het meeste van. "Ik mag af en toe meelopen bij het eerste, daar leer ik heel veel van. En vooral leer ik veel van door vanuit deze functie zelf en samen te ervaren. Ik denk dat als je het hebt over een ideale voorbereiding op het hoofdtrainerschap dan is dit het wel."

Van Persie wil er vooral lol in hebben. "Dat is het allerbelangrijkste is dat ik het heel leuk vindt, het me elke dag bezig houdt. Ik merk dat ik het goed ben, dat ik goed op weg ben, maar dat er nog wel wat beter kan. Ik ga bijna elke dag naar huis met het gevoel het was een goede dag en dat ik wat geleerd heb. Zolang ik dat gevoel vast hou, er is altijd ruimte om beter te worden als trainer."

Van Persie hoopt op termijn hoofdcoach van Feyenoord te worden. Heeft hij er een termijn op geplakt? "Nee, er zijn heel veel situaties geweest die vroeg zijn begonnen en het goed hebben gedaan. Maar ook trainers die later zijn begonnen en het ook moeilijk hadden. Wat is wijsheid, ik bekijk het van jaar tot jaar. Ik ben sowieso trots, om van deze groep en van onder 18 trainer te mogen zijn. Ik denk niet dat ik bij iedere club pas, qua speelstijl. Het feit is, dat ik dit al ongelofelijk leuk vind."

Van Persie is vooral een liefhebber van het spel. "In de kern van de liefhebber die ik ben, verschilt dit niet zoveel van het eerste elftal niveau. Ik denk dat dit soort wedstrijden van een hoger niveau zijn dan menig hoogste niveau wedstrijden."

Lees ook