'Ik vind het heel gevaarlijk om de maatregelen nu aan te passen, omdat ze wel degelijk effect hebben'

'Ik vind het heel gevaarlijk om de maatregelen nu aan te passen, omdat ze wel degelijk effect hebben'

62 reacties 62
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Afgelopen zondag nog werd er een wedstrijd definitief gestaakt omdat er dingen op het veld werden gegooid. De competitiewedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd bij een 0-3 stand in de 55e minuut definitief gestaakt. Gisteren werd het restant uitgespeeld.

KNVB-directeur Marianne van Leeuwen geeft in een interview aan dat het aantal wedstrijden wat definitief gestaakt wordt vanwege voorwerpen op het veld, of het veld betreden, klein is. Ze ziet dan ook nog geen reden om deze regel aan te passen. 'Ik vind het heel gevaarlijk om de maatregelen nu aan te passen, omdat ze wel degelijk effect hebben', aldus Van Leeuwen in gesprek met ESPN, waarvan het deel van het interview is geplaatst op de X-pagina van ESPN. 'Sinds ze zijn ingevoerd, en dan heb ik het even over die specifieke maatregel rondom gooien van voorwerpen op het veld of het veld betreden. Er zijn 300 wedstrijden geweest, sinds die maatregelen geleden, en er zijn er uiteindelijk vijf van die wedstrijd zijn gestaakt, definitief. Waaronder twee, zou je kunnen zeggen, die van afgelopen zondag en ook Groningen - Ajax van voor de zomer, die zouden anders ook gestaakt zijn.'

Van Leeuwen ziet dat het maatregelen lijken te werken. 'Eigenlijk krijgen we best wel veel vat op het probleem. Het is gevaarlijk om dat nu los te laten, en het is ook heel gevaarlijk om onderscheid proberen te maken tussen vreugdebier of iets anders.' De KNVB-directeur vraagt zich af hoe je het gaat beoordelen en hoe je er dan een duidelijke lijn in kunt krijgen.

Lees meer over
Lees ook