Mossou opteert voor puntenaftrek: 'Anders zouden ze nog kunnen zeggen dat ze iets 'goeds' hebben gedaan'

Mossou opteert voor puntenaftrek: 'Anders zouden ze nog kunnen zeggen dat ze iets 'goeds' hebben gedaan'

65 reacties 65
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde in de Klassieker met de aartsrivaal Ajax. De Amsterdammers probeerden met agressieve pressing de Rotterdammers op te jagen maar kregen geen vat op de omschakeling van Feyenoord. Uit twee uitstekende uitbraken en een inschattingsfout van rechtsback Gaaei scoorde de ploeg van Arne Slot driemaal.

Zonder zelf groots te spelen werd met speels gemak afstand genomen, zo zien de heren in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. Sjoerd Mossou en Etiënne Verhoeff gaan verder in op de wedstrijd. "Technisch was het wat matig, want ze hebben dit seizoen veel beter gespeeld. Maar tactisch was het precies zoals het moest. Daar was over nagedacht."

Volgens Mossou wist Feyenoord precies op welke momenten het moest toeslaan en zette het druk op de juiste mensen zoals Anton Gaaei: "Hij kon ook niet anders dan naar het centrum, dat deed hij ongelofelijk slecht in de voeten van Gimenez. Die ook weer Hato uitkapte alsof het een kleuter was." Volgens Mossou kwam daarna pas het absolute dieptepunt, op sportief gebied. "Die corner van Ajax, het schot van Borna Sosa wordt geblockt, kan gebeuren. En binnen een paar tellen was het drie of vier tegen één aan de overkant. Dat gebeurt op de amateurvelden echt niet!"

Sjoerd Mossou stelt dat trainer Arne Slot wel eens teleurgesteld kan zijn over het wedstrijdverloop en met name van de definitieve staking van de wedstrijd: "Eigenlijk kwam Feyenoord pas vanaf de 0-3 in het ritme, als je dan door kan voetballen dan wordt het echt 0-7, denk ik. Dan gaat Feyenoord alleen maar beter spelen en worden de ruimtes nog groter, gaat er misschien nog wel een rode kaart vallen, de wanhoop wordt dan nog groter. Maar door die onderbrekingen kwam het nooit zo ver en werd het nooit een wedstrijd." 

Volgens de heren is Feyenoord hoe dan ook de meest benadeelde partij en moet de KNVB de wedstrijd niet uit laten spelen. Het uitspelen in november is qua eerlijkheid geen optie volgens de heren. Etiënne Verhoeff vindt dat Ajax zeker punten in mindering moet krijgen en daar sluit Mossou zich bij aan: "Dan benadeel je de club direct, anders zouden ze nog kunnen zeggen dat ze iets 'goeds' hebben gedaan om deze vernedering te stoppen. Met puntenaftrek kun je dat niet zeggen."

Lees ook