Trauner: 'Het heeft ons zeker geholpen'

7 reacties 7
Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord was dinsdagavond na jaren afwezigheid weer actief in de Champions League. In de eigen Kuip was Celtic FC de tegenstander. De Rotterdammers wisten de wedstrijd in de groepsfase met 2-0 te winnen.

Gernot Trauner is blij dat hij mag uitkomen in de Champions League en weet hoe speciaal dat is. 'De Champions League staat garant voor mooie wedstrijden', zegt Trauner in gesprek met Feyenoord Media, waarvan het item is geplaatst op de website van Feyenoord. 'Dus we zijn blij hier te zijn. Natuurlijk is het heel bijzonder voor iedereen. En we zijn blij met het resultaat. Natuurlijk hadden we in de eerste helft beter moeten spelen. Maar ik denk dat we uiteindelijk onze kwaliteit hebben laten zien. De overwinning was echt verdiend.'

De verdediger is blij dat de Rotterdammers geen doelpunt tegen hebben gekregen. 'Op dit niveau is het heel belangrijk om de nul te houden. En om niet toe te geven. En dat is wat we deden. We waren gefocust tot de laatste minuut. Voorin hebben we de kwaliteit om te scoren. Voorin hebben we de kwaliteit om te scoren. Dus we scoorden ook nog twee doelpunten die buitenspel waren. Maar ik denk dat we veel kansen kregen en dat we tevreden kunnen zijn.'

Bij Celtic FC kregen in de tweede helft twee spelers een rode kaart, waardoor ze met negen man verder moesten. 'Natuurlijk is het makkelijker om te spelen met twee man meer. Het heeft ons zeker geholpen. Toen konden we een beetje meer controle en meer balbezit houden. We lieten hen rennen en vonden het juiste moment om weer aan te vallen. Het heeft ons dus zeker geholpen. Beide rode kaarten waren terecht. Het belangrijkste is dat we ons eigen spel speelden. Vooral in de tweede helft speelden we goed voetbal en creëerden we kansen.'