Van der Vaart: 'In potentie is hij de beste middenvelder'

Van der Vaart: 'In potentie is hij de beste middenvelder'

18 reacties 18
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Feyenoord mag zich opmaken voor de eerste poulefase wedstrijd tegen Celtic. Rafael van der Vaart zag al wat Schotse fans in Nederland: "Alles is al groen-wit en iedereen is al zo lam als wat. Dat wordt echt een spektakel hoor." zo laat de analist weten bij Rondo, uitgezonden op Ziggo Sport.

Presentator Wytse van der Goot vraagt zich af of Celtic een gedroomde tegenstander is. Volgens Youri Mulder: "Wel een team waartegen je goed uit de startblokken kan komen." Van der Vaart vreest voor de onervarenheid van de ploeg van Slot: "Champions League avonden is toch een hele andere druk, dat kan verkrampend werken." Dick Advocaat denkt dat dát wel mee zal vallen: "Ze zullen echt niet heel anders dan in de competitie gaan spelen hoor."

Mulder ziet de ploeg van Slot ook niet te veel wisselingen maken: "Met Minteh of Paixão in de spits", zo laat de analist weten. Van Basten is ook gecharmeerd van Minteh, "Die maakt een echte spitsengoal." De voormalig Europees voetballer van het jaar ziet waarom bij Feyenoord de nieuwelingen wél makkelijk mee kunnen komen: "Dit team staat en dan kom je er in dan is er een kans dat je mee komt. Er zijn anderen die de lijnen uitzetten."

Volgens Van der Vaart herbergt de selectie ook gewoon veel kwaliteit: "De basis is gewoon geweldig en als de buitenspelers het niet doen dan brengt die twee erin die het wel doen." Over de nieuwe linksbuiten Luka Ivanusec is Van der Vaart ook lyrisch: "Je zag eigenlijk gelijk bij zijn eerste balaanname dat hij kon voetballen. Die hebben ze in Kroatië opgehaald." Marco van Basten ziet ook dat Feyenoord het goed doet en weet wel waar het aan ligt: "Het is een club met een beleid wat klopt. De samenwerking tussen een technisch directeur en trainer is cruciaal."

Rafael van der Vaart is zeer gecharmeerd van Quinten Timber. Volgens Dick Advocaat is de middenvelder een stapje harder gaan lopen toen de concurrentie toenam bij Feyenoord. Van der Vaart gaat een stap verder: "In potentie is hij de beste middenvelder van Feyenoord, dat zei ik vorig jaar al. Hij heeft een goede techniek, maar hij had vaak ruzie met de bal en dat heeft hij dit seizoen niet. Hij komt vaak in de zestien, zit er vaak bij. Zijn scorend vermogen moet nog iets omhoog. Maar maakt nu ook zijn goals en assists. Hier kan Feyenoord echt heel veel plezier aan gaan beleven."

Lees ook