Gouka: 'Voetballend is de trein wel gaan lopen'

Gouka: 'Voetballend is de trein wel gaan lopen'

1 reactie 1
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt deze week twee topwedstrijden. In Rotterdam moet Feyenoord zien te winnen van Celtic en in Amsterdam zal de ploeg van Slot geen verdere averij op willen lopen in de titelstrijd. Kenneth Perez verlekkert zich over de aankomende wedstrijden: "Het is zo vroeg in het seizoen al een prachtige wedstrijd met zoveel verhaallijnen", aldus de analist tijdens Voetbalpraat op ESPN 1. 

Perez kijkt alvast over de Champions League wedstrijd heen naar de Klassieker en denkt dat Feyenoord aan de huidige stand verplicht is om die wedstrijd te winnen. Die tendens merkt hij nog niet bij de Feyenoord supporters: "Behalve dat je uit speelt, in alles ben je veel en veel beter. Dus waarom zou je daar niet winnen. Toch zie je het voorbehoud dat het toch 'Ajax-uit' is. Maar dit is geen Ajax. Dit lijkt geen elftal wat nog een wedstrijd om kan draaien."

Het spel van Feyenoord maakt de tongen los. Mikos Gouka, van het Algemeen Dagblad licht dat toe: "Voetballend is de trein wel gaan lopen. Ze twijfelen nog wel of Ajax als Ajax gaat spelen of dat Maurice Steijn het systeem van zijn eerdere clubs hanteert en de bal in die wedstrijd aan Feyenoord zal laten. Al zullen ze dat in de Arena wellicht niet accepteren."

Mikos Gouka ziet dat eerst nog een wedstrijd in de Champions League gespeeld dient te worden, tegen Celtic. Vooruitlopend op de wedstrijd was vandaag een persconferentie "Slot wil het vooral ontspannen houden en het zo klein mogelijk maken." Volgens Gouka doet Slot dat door het zo veel mogelijk met de Conference en Europa League te vergelijken. Volgens Kenneth Perez wordt het interessant om te zien of Feyenoord ook op dit niveau mee kan: "Het tempo, daar zie je vaak het verschil. Dat zag je bij Mats Wieffer tegen Ierland dat hij moeite had met dat tempo zonder dat het goed voetbal was."

Feyenoord is sinds de wedstrijd tegen Almere City FC behoorlijk op schot. Met name tegen FC Utrecht en sc Heerenveen was het veldspel zeer goed. Dat komt volgens Gouka door de komst van de nieuwe linksbuiten: "Groot verschil is de komst van Ivanusec die sinds zijn komst direct stabiel is en wat toevoegd." Over de invulling van de spitspositie denkt Gouka wel te weten wat Slot gaat doen: "Dat Minteh in de ploeg komt maar of hij in de spits komt was hij nog niet over uit. Dus hij zal naar verwachting met Paixão staan zodat hij kan switchen."

 

Lees ook