Breakfast Club bij Feyenoord: 'Het begon met drie spelers en we eindigden het seizoen met twaalf spelers bij de club'

Breakfast Club bij Feyenoord: 'Het begon met drie spelers en we eindigden het seizoen met twaalf spelers bij de club'

11 reacties 11
Foto: Pro Shots

Bij Feyenoord zijn ze al een tijdje bezig met de “Breakfast Club” waarin een groep spelers nog voor de training begint met elkaar om aan de slag gaat om nog fitter te worden. Eerder vertelde Hartman hierover. Leigh Egger, Head of Performance bij Feyenoord, gaat in de Prepare Like A Pro Podcast w/ Jack Mclean daar dieper op in.

Egger vertelt dat de ontbijtclub al twee jaar bestaat en vertelt over het ontstaan. “Als je de documentaire The Last Dance hebt gezien, zag je dat zij ook een ontbijtclub hadden. In de ontbijtclub van vorig seizoen was het voor drie spelers verplicht om te komen, omdat ze het nodig hadden. Ze kwamen elke trainingsdag in de ochtend voor dat de anderen arriveerden en hadden na de ochtendtraining ontbijt met elkaar.”, vertelt Egger. “Het begon met drie spelers en we eindigden het seizoen met twaalf spelers bij de club. De eerste drie spelers waren volgens Egger geslaagd van de club, maar bleven alsnog terugkomen ook al hoefden ze niet.

Door nieuwsgierigheid werden bepaalde spelers aangetrokken tot het idee. Een voorbeeld daarvan is als de een meedeed, de ander ook wilde. Ook de zelfverbetering was volgens Egger een goede reden voor een aantal speler om er mee aan de slag te gaan. “Als je een extra trainingssessie per dag hebt kan het super nuttig zijn”, aldus de Head of Performance. “Ook doen we aan maandelijkse challenges bij de club en het kan elke maand een andere challenge zijn. Een voorbeeld daarvan is om elke dag in die maand in acht graden (Fahrenheit) ijs te duiken of geen geraffineerd suiker in je dieet op te laten nemen.”

Verder is het voor de spelers makkelijk in te zien waar zij behoefte aan hebben. “We hebben een app waar elke speler een aparte pagina heeft met tips voor slapen of voeding bijvoorbeeld. Ook kunnen ze bekijken welke aparte oefeningen voor hen specifiek goed zijn.” De betrokkenheid bij de club is volgens Egger de belangrijkste reden dat er geen spelers afhaken. “De gewoonte om er elke ochtend te zijn en actief bezig te zijn met de trainingen is in potentie meer waard dan de content van de training”

Lees ook