Te Kloese reageert op aanstelling ECA

Te Kloese reageert op aanstelling ECA

3 reacties 3
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Eerder vandaag werd bekend dat Dennis te Kloese aangesteld is als afgevaardigde voor het Nederlandse voetbal binnen het ECA. De European Club Association is de belangrijkste en grootste organisatie van voetbalclubs in Europa. In een video, die te zien is op de website van Feyenoord, reageert Te Kloese op zijn aanstelling.

'Een hele leuke stap, persoonlijk natuurlijk, om daar met alle clubs het belang van het Nederlands voetbal te kunnen vertegenwoordigen', zegt Te Kloese in een video te zien is op de website van Feyenoord.

De ECA heeft een belangrijke rol binnen het betaald voetbal. Zo praten ze met de UEFA en de FIFA over belangen van de clubs. Hierbij kan je denken aan speelkalender, Europese gelden maar ook over de transferwindows. 'Alles wat het clubbelang aangaat', geeft Te Kloese aan.

De algemeen directeur van Feyenoord is vereerd dat de ECA uitkwam bij hem. 'Ik vond het heel erg leuk dat ze bij mij terecht kwamen', zegt Te Kloese. 'Ik begrijp dat mijn internationale ervaring, zowel in Mexico als in Amerika, heel erg mee helpt richting het aankomend WK dat daar gespeeld wordt. De successen van Feyenoord kunnen daar helemaal niet los van gezien worden.'

Lees ook