Feyenoord zuinig op Sauer, aanvaller stijgt met stip in de pikorde

Feyenoord zuinig op Sauer, aanvaller stijgt met stip in de pikorde

34 reacties 34
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord lijkt met Leo Sauer een groeibriljantje in de gelederen te hebben. De pas 17-jarige Slowaakse linksbuiten stond tegen Sparta voor het eerst in een officieel duel op het veld voor de Rotterdammers en liet met goede acties en een doelpunt zien dat hij op de deur klopt van het eerste elftal. De buitenspeler is met stip gestegen in de pikorde.

Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad gaat er dieper op in. Sauer die tegen Sparta een goede indruk achter liet, mocht gisteren in de oefenwedstrijd tegen Willem II een helft meedoen, dat was genoeg volgens de staf. Ook gisteren liet hij weer genoeg zien, aldus de Feyenoord-watcher. Een argeloze actie tegen de Tilburgers op dinsdagmiddag verraad een hoop klasse, een beetje Cody Gakpo achtig, en Feyenoord is zuinig op de speler.

Slot stelt tevreden vast: "Maar Sauer heeft een individuele actie, dat is duidelijk." Ook medespeler Gernot Trauner ziet dat het snel gaat met Sauer, hij verwacht dan ook dat de buitenspeler een rol kan gaan spelen dit seizoen, maar ook daarna. "Maar ook iemand voor de toekomst", aldus de aanvoerder.

Sauer zelf lijkt niet erg onder de indruk van zijn snelle opmars en de daarbij behorende aandacht van de media. Hij wijst vooral naar Dávid Hancko die voor hem als een soort van mentor binnen Feyenoord geldt. "Hij is een beetje een mentor voor mij. We hebben allebei een verleden bij MSK Zilina."

Lees ook