'Als hij dit Te Kloese gaat nadragen dan doet hij dat natuurlijk niet meer'

'Als hij dit Te Kloese gaat nadragen dan doet hij dat natuurlijk niet meer'

92 reacties 92
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord ziet dat het vertrek van Lutsharel Geertruida naar RB Leipzig van de baan is. Mikos Gouka legt in de AD voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad uit dat dit nog wel eens door kan werken in het hoofd van de Geertruida.

Feyenoord had al voorgesorteerd op een vertrek van Geertruida. "Je weet nooit hoe het loopt, de stekker is eruit getrokken. Het is onverwachts, Feyenoord heeft Nieuwkoop al aangetrokken, misschien moet Pedersen wel weg. Slot wil bij het vertrek van Geertruida een rechtsback en een centrale verdediger, van de Braziliaan Nino komt het agentschap bij Feyenoord praten, maar het is de vraag of dat nu nog nodig is."

Het is hard gelag er zijn alleen maar verliezers. “Speler teleurgesteld achtergebleven, Leipzig teleurgesteld achtergebleven en Feyenoord is een beetje de vraag. Ik zie veel supporters die denken we hebben de slag gewonnen. Geertruida blijft aan boord, je gaat de Champions League in met Geertruida, je gaat de titel proberen te verdedigen met Geertruida en je houdt een goede speler aan boord”, aldus Gouka.

Kan Geertruida zich hierover heen zetten? "De vraag is hoe snel Geertruida dit van zich afzet of hoe goed kan Slot dit managen. Of er komt nog een club die denken dit is ongeveer het bedrag en die halen hem wel op. Tot het eind van de maand is alles mogelijk. Dat Geertruida vanaf het begin heeft gezegd ik wil naar Leipzig en dat het nu niet doorgaat. Dat is wel een tikkie voor hem." 

Ook Johan Inan zit in de podcast. "De vraag is hoe snel Geertruida hierover heen stapt. Het is natuurlijk een fraai staaltje mierenneuken van alle partijen", zegt Johan Inan. "Het begint bij Leipzig dat hoort wat het bedrag is en dan toch een miljoen minder gaat bieden en vervolgens Feyenoord die dit bod niet accepteert. Uiteindelijk zit je alleen maar met verliezers denk ik. Geertruida loopt zijn droomtransfer mis, Feyenoord een schitterende transfersom en Leipzig die bij een andere waarschijnlijk iets mindere speler uitkomt." 

Toch weten ze ook dat Geertruida genoeg heeft om voor te spelen. "Ja dat is natuurlijk hoe teleurgesteld hij is. Ronald Koeman gaat straks ook zijn selectie bekend maken en hij moet presteren om zich in de selectie te spelen. Slot is er wel blij mee hoor, hij heeft altijd gezegd dat hij Geertruida wilde behouden. Hij heeft altijd gezegd dat hij het bedrag van Timber 40 miljoen waard is. Als Geertruida nu gaat vlammen dan kom je op het punt dat hij eigenlijk moet verlengen. Als hij dit Te Kloese gaat nadragen dan doet hij dat natuurlijk niet meer. Dan kom je op het punt dat hij volgend jaar zomer nog maar een een jarig contract heeft en dan gaat de prijs van nu ongeveer door de helft. Dus dat bedrag pak je niet meer."

Slot is blij dat Geertruida bij Feyenoord blijft en denkt dit te kunnen managen. "Slot denk dat hij dit allemaal wel weer gaat managen. Indoctrineren noemt hij het, praten, praten met zo'n speler. Misschien dat het voor het weekend wel te snel." Inan gaat nog even door op hoe belangrijk het voor Geertruida is om om te schakelen. "Hij kan bij de pakken neer gaan zitten, maar daar heeft hij uiteindelijk alleen zichzelf mee. Hij is basisspeler geworden bij Oranje en die zal hij willen behouden. Hij is ambitieus en zal uiteindelijk nog zo'n mooie transfer willen maken."

Lees ook