Gimenez over mislopen droom: 'Dat het niet gebeurde deed pijn'

Gimenez over mislopen droom: 'Dat het niet gebeurde deed pijn'

46 reacties 46
Foto: Pro Shots

Feyenoord sloeg in de zomer van 2022 een gouden slag met het aantrekken van Santiago Gimenez. De Mexicaans international scoorde er voor de Rotterdammers lustig op los en bezorgde zijn land de Gold Cup door de winnende treffer in de finale voor zijn rekening te nemen. Net als bij de vorige bondscoach, die Gimenez passeerde voor het WK Qatar, begint Gimenez veelal vanaf de bank.

In een interview met het Mexicaanse Fox Sports, waarvan een fragment is geplaatst op X (voorheen Twitter) wordt hem gevraagd naar zijn afwijzing voor het nationale team op het hoogste podium. Gimenez geeft aan dat hij door Gerardo Martinez is gevraagd om in Spanje mee te komen trainen. De spits zelf was daarbij nog in de veronderstelling dat hij een (minimale) kans maakte op de selectie en dat hij een volle week zou meetrainen. Eenmaal aangekomen bij de selectie liet Martinez hem direct weten dat dat niet de bedoeling was. "Het blijft mijn droom om te spelen op het WK. Dat het niet gebeurde deed pijn, maar ik weet dat mijn carrière nog niet voorbij is."

Onder de nieuwe bondscoach Jimmy Lozano speelde Gimenez een rol als invaller op de Gold Cup. Gimenez toont zich positief over de bondscoach die Mexico aan de Gold Cup hielp en hoopt op een langer verblijf: "Ik ben niet degene die bepaald of hij blijft, maar hij geeft vertrouwen aan zijn spelers en de spelers hebben vertrouwen in hem. Hij heeft gepresteerd op de Olympische spelen en de Gold Cup dus ik zie niet waarom hij geen kans zou krijgen."

Voor Gimenez was zijn eerste seizoen in Nederland een succesverhaal, na de concurrentiestrijd gewonnen te hebben van Danilo. Dat ging niet zonder slag of stoot, 'El Bebote' geeft aan dat hij de aanpassing zwaar heeft gevonden. "Ik weet niet of het specifiek voor deze competitie is maar er wordt van de aanvallers verwacht dat ze 90 minuten druk kunnen zetten. Die intensiteit heeft me veel tijd gekost." De spits van Feyenoord is blij met Van Persie als mentor waar hij al veel goede tips van heeft gekregen.  Dat Gimenez spits is geworden heeft hij aan zijn vader te danken. Zelf wilde Santi namelijk verdediger worden. 

In de Europa League scoorde Gimenez ook al gemakkelijk en dit seizoen mag hij het nog een trapje hoger laten zien. In de Champions League zal de goaltjesdief de eerste twee wedstrijden op de bank plaats moeten nemen maar daarna wil hij zich laten zien. Gimenez wordt gevraagd naar zijn voorkeur voor een tegenstander: "Ik wil tegen Barcelona spelen, al kan dat nog niet in de poulefase, dus dan Real Madrid."

Lees ook