Driessen: ‘Wieffer is nog niet de Wieffer van vorig seizoen’

Driessen: ‘Wieffer is nog niet de Wieffer van vorig seizoen’

17 reacties 17
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Ondanks de nederlaag tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal blijft Feyenoord toch de favoriet voor de titel, zo haalt De Telegraaf aan op basis van de Kick-off podcast van De Telegraaf van Valentijn Driessen. In de podcast gaan onder andere Valentijn Driessen en Kamran Ullah in op het laatste voetbalnieuws.

Op de stelling of PSV nu titelkandidaat nummer 1 is antwoordt Driessen ‘oneens’ en volgens Driessen moet PSV nog stappen zetten. ‘Het is natuurlijk een momentopname en PSV is er nog lang niet.’

Verder zagen de heren dat Feyenoord minder dominant spel op de mat kon leggen dan vorig seizoen en vragen zich af waar dit aan ligt. Naast het feit dat Joey Veerman wordt aangewezen als bepalende speler waardoor PSV onder de druk van Feyenoord uit kon spelen, komt het mindere spel van Feyenoord volgens Driessen door de fase van het seizoen waarin de selectie nog niet rond is en nog niet op elkaar is ingespeeld. Daarbij wordt aangehaald dat het vertrek van Orkun Kökcu en Sebastian Szymanski nog niet is opgevangen. Driessen is nog niet overtuigd van Ramiz Zerrouki. ‘Zerrouki viel me heel erg tegen, ook al tegen Benfica.’ Ook vond hij Mats Wieffer tegenvallen. ‘Wieffer is nog niet de Wieffer van vorig seizoen.’

Daarnaast wordt het aankomende vertrek van Lutsharel Geertruida gezien als een grote aderlating vanwege zijn spel, persoonlijkheid en multi-inzetbaarheid. Wat betreft het doorschuiven in het middenveld ziet Driessen zelfs dat Geertruida een klasse beter is dan Matthijs De Ligt en Virgil Van Dijk.

Feyenoord kan niet het hele seizoen rekenen op Gernot Trauner (nog geblesseerd), Thomas Beelen (moet zich nog bewijzen) en Marcus Pedersen (geen overtuigende basisspeler) voor de posities op rechtsback en rechts centraal achterin. Dit vertrek zal waarschijnlijk worden opgevangen door het aantrekken van 1 of 2 nieuwe spelers waarbij de Braziliaan Nino nadrukkelijk in beeld is. Dat Feyenoord steeds meer en meer in (Zuid) Amerika kijkt komt voornamelijk door het netwerk van Dennis Te Kloese.

Lees ook