Stadion en BVO gaan aangifte doen na wedstrijd Johan Cruijff schaal

Stadion en BVO gaan aangifte doen na wedstrijd Johan Cruijff schaal

42 reacties 42
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord verloor de eerste krachtmeting met een serieuze tegenstander van het seizoen 2023-2024. Tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal was het een strijd op het veld, maar helaas ook daarbuiten. Supporters van PSV die zich in het uitvak bevonden hebben zich namelijk ernstig misdragen.

Tot die conclusie is Lillian de Leeuw gekomen na het zien van de vernielde netten rondom het uitvak en de beelden die gemaakt zijn. Circa 200 PSV supporters hebben aan de netten gehangen waardoor de ophangconstructie naar beneden is gekomen. Daar zijn ook Feyenoordsupporters gewond bij geraakt. De Leeuw spreekt haar verbazing uit over het gedrag van de supporters van PSV: "We doen dit al dertig jaar tijdens bijvoorbeeld Europese wedstrijden en het gaat nooit fout."

De Leeuw gaat de kosten van het wangedrag verhalen op PSV, zoals gebruikelijk in dergelijke situaties. Ook zal de directeur van Stadion Feijenoord aangifte gaan doen tegen de betreffende vandalen, zo laat ze aan Rijnmond weten in een reactie. "Dit is nog gekker dan eerder met de toiletten, vooral omdat het de veiligheid van anderen aangaat. Je brengt ernstig de veiligheid in gevaar en als je de beelden terugziet dan is het echt waanzin."

Lees ook