DE TEGENSTANDER | Eerste Topper van het seizoen is aanstaande

DE TEGENSTANDER | Eerste Topper van het seizoen is aanstaande

7 reacties 7
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

De Rotterdammers maken zich op voor de Topper tegen de bekerwinnaar van vorig seizoen, PSV Eindhoven. Aanstaande vrijdag om 20.00 uur wordt er afgetrapt in de eigen Kuip voor de Johan Cruijff Schaal. 


Transfers

De oud-Feyenoord speler, Peter Bosz, mag het als nieuwe trainer direct laten zien tegen de landskampioen om de eerste prijs van het seizoen. Oud-trainer Ruud van Nistelrooij is niet geheel door de voordeur vertrokken bij de Eindhovenaren, waardoor het nog maar te zien is of de nieuwe trainer het vertrouwen van zijn spelers direct weet te winnen. Bosz heeft daarnaast al een aantal spelers zien vertrekken, waar Xavi Simons het grootste verlies is voor de club uit Eindhoven. Zo was de Oranje-international maar liefst goed voor negentien doelpunten en negen assists in 34 competitiewedstrijden. De aanvallend ingestelde speler maakte deze zomer de overstap naar Red Bull Leipzig, waar Bosz niet bij de pakken neer ging zitten en de nodige versterkingen heeft gehaald. Zo zijn voor de aanval Ricardo Pepi, die ook in de belangstelling van Feyenoord stond, en Noa Lang aangetrokken om het verschil te maken voor dit seizoen. Pepi maakte bij degradant FC Groningen afgelopen seizoen twaalf doelpunten en gaf daarnaast drie assists in 29 competitiewedstrijden, waarmee hij aangaf een spits te zijn die de doelpunten wel degelijk kan maken. Voor de vleugels is Noa Lang aangetrokken, waar de in Capelle aan den IJssel geboren speler de overstap maakte van Club Brugge. Lang heeft vorig seizoen bij Club Brugge in 33 competitiewedstrijden negen keer het net getroffen en zeven keer de eindpass gegeven, waar dus ook de buitenspeler zijn waarden heeft laten zien. Daarnaast meldde Feyenoord Transfermarkt op Feyenoord Transfermarkt (@FeyenoordTM) / X (twitter.com) dat de Eindhovenaren achter de 19-jarige centrale verdediger Zeno Bast aan zitten. PSV heeft echter zelf nog niks concreets naar buiten gebracht, waar bij een eventuele versnelde transfer de wedstrijd van aanstaande vrijdag te vroeg lijkt. 


Speelstijl

Niet alleen de spelers zelf, maar ook de speelstijl die de trainer hanteert zorgt voor succes. Zo is dat duidelijk gebleken in de afgelopen twee seizoenen bij de Rotterdammers. Naast de gladde hoofden, liggen de beide trainers, Slot en Bosz, kwa speelstijl zeker niet ver uit elkaar. Beiden zijn erop gebrand om hoog en agressief druk te zetten, hanteren een aanvallende speelstijl en willen na balverlies de bal zo snel mogelijk weer in bezit krijgen. Beide trainers hanteren een 4-3-3 formatie, waar in de laatste oefenwedstrijd van de Eindhovenaren, Luuk de Jong de voorkeur kreeg boven de nieuwe aanwinst Pepi. Verder moeten de Rotterdammers waken voor de rechtsbuiten Johan Bakayoko, die in de voorbereiding redelijk op dreef is, met in het laatste duel het winnende doelpunt. Verder zag de opstelling van PSV in het duel tegen Nottingham Forrest er grotendeels hetzelfde uit als die van vorig seizoen, op rechtsachter Shurandy Sambo en middenvelder Isaac Babadi na. Op de persconferentie van vandaag (woensdag 15.00 uur) werden de overeenkomsten tussen beide trainers bevestigd, waar ook duidelijk werd dat beiden het goed met elkaar kunnen vinden. Het zal dus een spannende strijd worden, welke aanvallende speelstijl de boventoon heeft. 


De Topper

De wedstrijd van vrijdag staat onder leiding van Allard Lindhout, waar de Rotterdammers in eigen stadion het de Eindhovenaren wederom lastig moeten gaan maken. De afgelopen Johan Cruijff Schaal editie tussen beide ploegen dateert van 2018, toen Feyenoord aan het langste eind trok na het winnen van de strafschoppen met 5-6. De laatste Topper tussen de twee ploegen eindigde in een 2-2 remise in de Kuip op 5 februari 2023. Daarnaast zijn de Rotterdammers in eigen huis een angstgegner geworden voor de Eindhovenaren. Zo heeft PSV voor het laatst op 25 februari 2018 in de Kuip gewonnen van Feyenoord. Destijds wonnen zij met 1-3. Santiago Arias, Steven Bergwijn en Gaston Pereiro stonden toen op het scorebord. Alle drie de doelpuntenmakers zijn geen onderdeel meer van de huidige selectie, waar de volgende opstelling verwacht wordt aan de kant van PSV: Benitez, Sambo, Ramalho, Boscagli, Van Aanholt, Sangare, Veerman, Babadi. Bakayoko, De Jong en Lang.  

 

Lees ook