'Natuurlijk ben ik ook lovend wat ik in de eerste helft heb gezien'

'Natuurlijk ben ik ook lovend wat ik in de eerste helft heb gezien'

19 reacties 19
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist gisteren knap te winnen van SL Benfica in de officiële openingswedstrijd van het seizoen. In De Kuip werd de nieuwe club van Orkun Kökçü met 2-1 verslagen.

De Rotterdammers speelden voor in de eerste helft erg goed voetbal. Dennis van Eersel zag dat ook, maar wil daar toch kritisch naar kijken. 'Dan wel de kritische blik er bij, dat er dan toch ook de eerste helft momenten waren, met name in de opbouw van Feyenoord', zegt Van Eersel in de FC Rijnmond podcast van Rijnmond. 'Als je dat doet in de Champions League tegen teams die net nog een tandje beter zijn dan Benfica. Als je daar ook zo slordig bent in de opbouw, de bal zo snel kwijt bent, dan pakken die het momentum helemaal over, en ook in de eerste helft kan het toch anders lopen.'

Toch is Van Eersel positief over het spel van Feyenoord. 'Daarbij zie je gewoon dat het niveau van Feyenoord in de eerste helft prima is. Ik wil even die kritische noot kwijt. Natuurlijk ben ik ook lovend wat ik in de eerste helft heb gezien. De 2-0 van Gimenez is weer van grote kansen', al vragen de mannen zich af of het geen buitenspel was.

Lees meer over
Lees ook