'Feyenoord staat er als top drie het beste voor op dit moment'

'Feyenoord staat er als top drie het beste voor op dit moment'

33 reacties 33
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord is voor velen misschien wel de titelfavoriet voor het komende seizoen in de Eredivisie. De Rotterdammers hielden het grootste gedeelte van selectie bij elkaar, terwijl er in Eindhoven en Amsterdam nog steeds gewacht wordt om de selectie echt rond te krijgen. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat Dennis van Bergen zijn licht schijnen op het komende seizoen.

Voor velen is Feyenoord de favoriet, gaan ze dat nu ook eens uitspreken? Hoe is de stemming in Rotterdam? “De stemming die je voelt is niet des Feyenoords, het is ontspannen, het is rustig, de selectie is redelijk intact gebleven en je proeft het gevoel we gaan dit seizoen weer voor de titel strijden”, aldus Van Bergen.

Het gevoel overheerst dat het bij Feyenoord eigenlijk alleen maar beter kan worden. “Dat gevoel zullen de meesten hebben. Het vertrouwen en het geloof dat het alleen maar beter gaat worden, dat merk je ook bij Arne Slot, bij de spelers, bij iedereen eigenlijk wel tijdens zo’n trainingskamp.”

Ajax en PSV zijn druk zoekende om hun elftal te versterken, terwijl Feyenoord de selectie nagenoeg rond heeft. “Feyenoord staat er als top drie het beste voor op dit moment”, aldus Van Bergen. Toch hoopt Feyenoord op spelers als Ueda en Ivanušec. “Uiteindelijk draait het altijd om hetzelfde, geld. Het struikelblok is misschien wel dat de clubs de spelers niet zomaar laten gaan. Ik kan me niet voorstellen dat Feyenoord die spelers niet binnenhaalt.”

Er lijkt rust ook op het gebied van vertrekkende spelers. Blijven Bijlow en Geertruida ook? “Slot is zo belangrijk voor de club. Spelers willen naar de club, omdat Slot trainer is. Mijn gevoel is dat Bijlow sowieso blijft. Ik denk dat Geertruida uiteindelijk ook wel blijft, omdat hij voelt dat hij misschien wel een betere speler kan worden onder Slot en Feyenoord meer kan opleveren.”

Lees ook