Oranje weet niet te winnen tegen sterk Kroatië

266 reacties 266
Vanavond staat de halve finale van de UEFA Nations League op het programma tussen Nederland en Kroatië. De wedstrijd wordt gespeeld in De Kuip. Bij het Nederlands Elftal zitten Feyenoorders Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer in de selectie. Er wordt vanavond om 20:45 uur afgetrapt. Oranje heeft vanavond niet weten te winnen tegen een sterk Kroatië. De eerste helft wist het nationale elftal van Nederland nog goed tegenstand te bieden en stond het met 1-0 voor. Malen wist in de 34ste minuut een mooie aanval om te zetten in een doelpunt. Na de rust leek er iets veranderd te zijn, Kroatië kwam meer in haar spel en ook steeds dichter bij het doel van Nederland. Na een fout van Cody Gakpo in de 16 meter, kreeg Kroatië een strafschop. Deze werd benut door Kramarić in 55ste minuut. Nog geen twintig minuten later was het weer raak voor het elftal van Kroatië. In de 73ste minuut wist Pašalić met een vlammend schot Justin Bijlow te kloppen. De Kroaat kreeg veel ruimte van de verdediging en kon zo vrij uithalen. Het leek een verloren zaak. In de 90ste minuut keek Oranje nog tegen de 1-2 achterstand aan. De scheidsrechter rekende zes minuten bij. Toen de extratijd op zijn einde liep, wist Noa Lang met een direct schot toch weer gelijk te maken. Met een geplaatste bal schoot bij Oranje naar de verlening. In de verlening sloeg de vermoeidheid toe bij het Nederlands elftal. Daar wist de conditioneel sterke ploeg van Kroatië raad mee. Deze scoorde via Petković in de 99ste minuut de 2-3. Nederland mocht lang hopen op nog een klein wonder. Het werd spannend met een bal op de lat en daarnaast een mooie redding van Bijlow, die het team op de been hield. Toch kwam in de 116de minuut de genadeklap. Deze werd uitgedeeld door Luka Modrić. Na een tackel van Tyrell Malacia op de benen, kon de scheidsrechter niets anders dan naar de stip wijzen. De 37-jarige Modrić schoot binnen en bepaalde hier mee de einduitslag van 2-4. Aankomende zondag zal Nederland een wedstrijd spelen voor plek drie. Deze wordt afgetrapt om 15.00 in De Grolsch Veste in Enschede. Hier zullen de Leeuwen Spanje of Italië treffen. Deze twee spelen morgen ook om een finaleplaats om 20.45. Deze wedstrijd wordt ook afgewerkt in De Grolsch Veste. Opstelling Nederland Bijlow, Van Dijk, Aké, Wieffer, Gakpo, Simons, Geertruida, Malen, Koopmeiners, F. De Jong, Dumfries Opstelling Kroatië Livaković, Šutalo, Kovačić, Kramarić, Modrić, Brozović, Perišić, Pašalić, Ivanušec, Vida, Juranović Eindstand 2-4 34' Malen 55' Kramarić 73' Pašalić 96' Lang 99' Petković 116' Modrić