'Je weet dat Slot tactisch zo sterk is dat hij zo'n wedstrijd kan laten kantelen'

7 reacties 7
Feyenoord speelde zondagmiddag in de Johan Cruijff ArenA de Klassieker. Na een spannend duel wisten de Rotterdammers met 2-3 te winnen. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Mark, redacteur van FR-Fans.nl, terug op de winst van Feyenoord tegen Ajax. Feyenoord kwam al vroeg op voorsprong. 'Ik wist niet wat ik meemaakte', zegt Mark. 'Dat je zo snel met zo'n mooie aanval al op voorsprong zou komen had ik niet verwacht.' Even daarna kreeg Quilindschy Hartman een gele kaart. 'Ik zei al meteen, wissel hem, want je wist dat Ajax over rechts zou gaan komen nu Hartman geel had. Gelukkig liet Slot na opnieuw een overtreding van Hartman Marcos Lopez warmlopen en invallen. Nu ben ik zelf nog niet echt onder de indruk van Lopez, maar hij viel prima in afgelopen zondag.' Ajax werd na het doelpunt van Santiago Gimenez sterker. 'Het leek er op dat dat doelpunt voor Ajax een wake-up call was. Vanaf dat moment werden de Amsterdammers echt een stuk sterker, en kreeg het de ene na de andere kans. Het was dan ook niet verrassend dat ze gelijk maakten en ook op voorsprong kwamen in de eerste helft.' In de tweede helft was Feyenoord de betere ploeg. 'Je weet dat Slot tactisch zo sterk is dat hij zo'n wedstrijd kan laten kantelen. Ik hoopte daar op, en gelukkig gebeurde dat ook, want Feyenoord was vanaf minuut één in de tweede helft weer de bovenliggende partij, en kwam daardoor ook terecht op gelijke hoogte.' Feyenoord zocht uiteindelijk nog naar het winnende doelpunt. 'Dat uitgerekend Lutsharel Geertruida dan scoort, prachtig! Wat een ontlading op het veld, maar ook thuis op de bank! Volledig terecht dat hij ook geselecteerd is voor Oranje.' Feyenoord staat er nu goed voor in de Eredivisie. 'Je mag dit gewoon niet meer weggeven. Ik wil nog niet te vroeg juichen, maar als je er zo voor staat met het resterende programma wat nog gaat komen, mag je het kampioenschap niet meer afgeven. Feyenoord verdient het ook gewoon. We zijn het hele seizoen al constant, met natuurlijk zo nu en dan een wat mindere wedstrijd, maar tactisch en zeker qua teamgevoel is er dit seizoen niemand beter dan ons.'