'Feyenoord heeft niets weggegeven'

31 reacties 31
Bron: Rijnmond.nl
Volgende week donderdag weet Feyenoord wat het moet doen om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. De Rotterdammers kwamen donderdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Shakhtar Donetsk, terwijl Feyenoord wel het beste van het spel had. Dennis Kranenburg en Dennis van Eersel waren namens Rijnmond aanwezig in het stadion. 'Je had vandaag gewoon hele goede zaken kunnen doen', aldus Kranenburg in de FC Rijnmond Podcast van Rijnmond die is geplaatst op de website van Rijnmond. 'Feyenoord was echt wel de bovenliggende partij. Veel kansen gekregen.' Door het late doelpunt van Jaroslav Rakitskiy leek het er even op dat Shakhtar Donetsk er met de winst vandoor zou gaan, maar Ezequiel Bullaude zorgde nog voor de gelijkmaker. 'Dan had er echt verbazing eigenlijk geweest', aldus Van Eersel, doelend op een eventueel verlies van Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. 'Als je het spelbeeld ziet van deze avond. Feyenoord heeft niets weggegeven. Zo goed verdedigd. Zo goed de tegenstander onder druk gezet, dat ze geen moment konden opbouwen zoals ze dat misschien willen. Als je die dan ook had verloren.' Feyenoord moest tot het einde van de wedstrijd veel energie geven om een resultaat te halen. 'Als Feyenoord al veel eerder die wedstrijd weet te beslissen en het al eerder 0-2 of 0-3 staat, dan hoef je niet tot minuut 88, toen die goal viel, nog gas hoeven te blijven geven', aldus Kranenburg. 'Dan kost dat een stuk minder kracht en energie. Feyenoord heeft al zo'n druk programma. En alle beetjes die je dan kunt sparen, zijn dan heel erg welkom. Het komt weer aan op die laatste fase. Als je dan achter komt, na 74 minuten voetballen, dan weet je, je moet in die laatste fase nog door blijven gaan om in ieder geval niet met een nederlaag terug te gaan.'