HUURLINGEN | Touré direct op schot, Conteh talisman bij Dresden

8 reacties 8
In het seizoen 2022-2023 worden er twaalf spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Tidjany Touré (FC Dordrecht) [i]FC Dordrecht – FC Eindhoven 4-0[/i] Positie ranglijst: 15e Tidjany Touré mocht met zijn nieuwe club FC Dordrecht aantreden tegen de nummer drie FC Eindhoven. De wedstrijd werd een ongekende oorwassing voor de ploeg van Naoufal Bannis. Touré speelde een grote rol in de 4-0 overwinning van FC Dordrecht met twee doelpunten( de 2-0 en de 3-0). Touré mag de naar Lausanne Sport vertrokken Baldé vervangen en deed dat met verve. Hij kreeg een 8,9 op Fotmob en speelde 74 minuten mee. FC Dordrecht heeft de onderste regionen verlaten en staat momenteel 15e. Naoufal Bannis (FC Eindhoven) [i]FC Dordrecht – FC Eindhoven 4-0[/i] [i]Willem II – FC Eindhoven 3-0[/i] Positie ranglijst: 4e FC Eindhoven wist een week eerder nog te winnen van Heracles Almelo maar boekte vervolgens twee dikke nederlagen op rij. De Eindhovenaren zakten daardoor een plek op de ranglijst van plek drie naar plek vier. Op 3 februari verloor Eindhoven van Dordrecht en kreeg Bannis een 6,3 van Fotmob. Die voldoende had de jongeling te danken aan zijn hoge succesvolle passing(75%) en schietpogingen(3) op een totale offday van zijn team. Tegen Willem II deelde Bannis in de malaise met een 5,6 op Fotmob. De aanvaller had slechts 53% passnauwkeurigheid en één schot, niet op doel. Lennard Hartjes (Roda JC) Positie ranglijst: 9e [i]Roda JC – MVV Maastricht 2-1[/i] Roda JC speelde op 5 februari tegen MVV een Limburgse derby. Deze wedstrijd werd door Roda JC gewonnen verrassend genoeg zonder doelpunt van oud-Feyenoorder Dylan Vente. Hartjes speelde 87 minuten mee en gaf geen assist en maakte geen doelpunt. Wel had de middenvelder 78% passnauwkeurigheid en zeven passes in het laatste derde van het veld. Allebei zijn lange ballen kwamen aan en hij kreeg dan ook een 6,6 op Fotmob. Thijs Jansen (TOP Oss) [i] TOP Oss – FC Den Bosch 3-0[/i] Positie ranglijst: 19e Top Oss heeft het moeilijk in de KKD. Met de één na laatste plaats staat de ploeg er ronduit slecht voor. Maar niet vanwege Thijs Jansen, de doelman is al meer dan eens de uitblinker geweest. In de wedstrijd tegen FC Den Bosch heeft Jansen het niet druk gehad, met slechts één schot op doel. Jansen bracht redding en scoorde een 7,5 op Fotmob. Zijn spelhervattingen kwamen in 35% van de gevallen bij een medespeler. Denzel Hall (ADO Den Haag) [i]VVV Venlo – ADO Den Haag 0-0[/i] Positie ranglijst: 13e Denzel Hall lijkt met ADO de weg omhoog te hebben gevonden. Tegen NAC Breda werd het 2-1 in Den Haag. De jonge rechtsback is met zijn tijdelijke werkgever al zes wedstrijden ongeslagen. Tegen NAC haalde Hall een degelijke 7,6 waarbij vooral zijn intercepties(5) en veroveringen(7) eruit springen. Ook leverde Hall maar liefst 16 passes in het laatste derde van het veld waarmee hij een grote bijdrage aan de aanvalsdrift van ADO Den Haag leverde. Met 60% passnauwkeurigheid was het wel wat slordig, Hall speelde 90 minuten mee Marouan Azarkan (Excelsior) [i]Excelsior – RKC Waalwijk 0-0[/i] Positie ranglijst: 14e Marouan Azarkan was weer eens van de betere spelers bij Excelsior. Hij kreeg van Fotmob een 7,2 onder andere door de drie kansen die Azarkan wist te creëren, het meest van al zijn teamgenoten. Toch mocht Excelsior van geluk spreken dat het niet verloor van RKC. De Waalwijkers waren overduidelijk de bovenliggende partij. Azarkan had een passnauwkeurigheid van 80% en speelde 90 minuten mee. Noah Naujoks maakte in deze wedstrijd zijn debuut voor Excelsior na 83 minuten. Mark Diemers (FC Emmen) [i]FC Emmen –Vitesse 2-2[/i] Positie ranglijst: 16e FC Emmen wist ook Vitesse op een gelijk spel te houden na de stunt tegen PSV. De ploeg van Diemers kwam op een 0-2 achterstand maar tonde veerkracht. Diemers deed 90 minuten mee, kreeg een 7,4 voor zijn optreden en dribbelde twee keer z’n man voorbij. Tot kansen, assists of doelpunten leidde dit niet. Francesco Antonucci (FC Volendam) [i]FC Volendam – AZ 1-1[/i] Positie ranglijst: 15e Na lang blessureleed is Antonucci eindelijk weer terug. Na de stunt tegen Ajax en de winst tegen Groningen hebben de Volendammers de smaak te pakken. Ook AZ werd knap op 1-1 gehouden in Volendam. Antonucci mocht 27 minuten meedoen en heeft mee moeten strijden om met 10 man een punt over de streep te trekken. Antonucci krijgt van Fotmob een 5,8 ondanks dat hij weinig verkeerd deed, al kwam de Belg ook amper in het spel voor vanwege de ondertalsituatie. Ramon Hendriks (FC Utrecht) [i]FC Utrecht – sc Heerenveen 1-0 [/i] Positie ranglijst: 7e Ramon Hendriks is herstellende van een blessure en is op de weg terug. Hij traint wel al weer mee maar zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Róbert Boženík (Boavista) [i]Santa Clara – Boavista 2-2[/i] Positie ranglijst: 9e Boženík heeft 90 minuten op de bank gezeten tijdens het gelijke spel van zijn team. Christian Conteh (SG Dynamo Dresden) [i]SG Dynamo Dresden – Hallescher FC 7-1[/i] Positie ranglijst: 8e Christian Conteh heeft met zijn team gehakt gemaakt van Hallescher FC. De ploeg uit Dresden wist maar liefst met 7-1 te winnen en wist drie wedstrijden op rij te winnen. Sinds de rentree van de jongeling won Dresden al zijn wedstrijden. Op Fotmob krijgt Conteh een 8,7 mede vanwege zijn twee doelpunten. De rechtsbuiten deed 62 minuten mee. Huurling van de week Onze huurling van de week is Tidjany Touré. Ondanks de twee doelpunten van Christian Conteh is het verhaal van Touré net iets specialer. De Onder 21 speler die bij Feyenoord weinig speelde vertrok op huurbasis naar FC Dordrecht en was met twee goals zeer belangrijk tegen de nummer drie van dat moment FC Eindhoven.