UEFA bestraft Feyenoord met torenhoge boetes en verbod op thuis- en uitsupporters

UEFA bestraft Feyenoord met torenhoge boetes en verbod op thuis- en uitsupporters

Feyenoord is door de ongeregeldheden tegen SK Sturm Graz en S.S. Lazio keihard gestraft door de UEFA, zo is te lezen op de site van de UEFA. De club heeft een boete van €106.000,- euro gekregen en de club mag voor de komende twee Europese uitwedstrijden geen kaarten verkopen, waarvan één uitwedstrijd voorwaardelijk. Ook moet de gehele Noordtribune gesloten blijven bij de eerstvolgende thuiswedstrijd in de Europa League.


De boete is samengesteld door de twee wedstrijden. Voor de wedstrijd tegen S.S. Lazio ontvangt de club een boete van €26.000,- voor het blokkeren van de trappen en een boete van €30.000,- voor het afsteken van vuurwerk en het gooien van objecten. De club mag voor de eerstvolgende thuiswedstrijd geen kaarten verkopen voor de gehele Noordtribune.

Feyenoord heeft voor de wedstrijd tegen SK Sturm Graz een boete van €50.000,- gekregen. Dit vanwege ongeregeldheden met de supporters, de vernielingen in het stadion, het afsteken van vuurwerken en het gooien van objecten. De UEFA heeft Feyenoord verboden om kaarten te verkopen voor de eerstvolgende uitwedstrijd in Europa. Mocht het binnen nu en twee jaar weer fout gaan bij een uitwedstrijd zal er nóg een verbod op uitsupporters volgen. Feyenoord moet de Oostenrijkse club binnen 30 dagen contacteren om de schade te bespreken en zal met een oplossing moeten komen.

Lees ook

Flinke schade aan stadion SK Sturm Graz, rekening wordt voorgelegd aan Feyenoord

Rondom het duel tussen SK Sturm Graz en Feyenoord is er flinke schade aangericht aan het stadion van de Oostenrijkse club. De schade wordt door Gerald Pototschnig van Stadion Graz Liebenau geschat op een bedrag...

Lees meer over:

Discussieer mee! 152 reacties