'Grotendeels waren de Rotterdammers oppermachtig tegen een zwak Volendam'

30 reacties 30
Feyenoord wist zondagmiddag te winnen van FC Volendam. In Volendam werd het 0-2 voor de Rotterdammers door doelpunten van Danilo en Sebastian Szymański. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Oscar en Mark, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op de winst van Feyenoord tegen FC Volendam. De Rotterdammers hebben een goede week gehad, zag Oscar. 'Door te winnen in en bij FC Volendam heeft Feyenoord een prima vervolg gegeven aan de Europese overwinning. Grotendeels waren de Rotterdammers oppermachtig tegen een zwak Volendam.' Mark zag dat het nooit echt een wedstrijd is geweest. 'Je zag al heel snel het kwaliteitsverschil. In de eerste tien minuten kon Feyenoord al een paar keer scoren, maar dat werd niet gedaan. Ergens krijg je dan het gevoel dat één kans van FC Volendam er dan wel invliegt, waardoor je alsnog een gekke wedstrijd krijgt, maar gelukkig wisten de Rotterdammers toch snel te scoren.' Oscar valt het op dat Feyenoord na de voorsprong soms ook achteruit ging lopen. 'Als ze niet opletten dan komt daar zomaar een tegendoelpunt uit. Om een voorsprong dus goed te verdedigen moet je ook scherp blijven. Gelukkig was Feyenoord dat over het algemeen. Wat ook meehielp is dat Szymański de 0-2 binnenschoot. Op een moment in de wedstrijd dat ik het niet had verwacht, maar dat Feyenoord wel goed uitkwam. Het was een mooie snelle omschakeling waarbij de Pool de bal prima in de verre hoek legde.' Mark vindt het jammer, maar wel logisch dat Feyenoord in de tweede helft minder druk naar voren zette. 'Je hoopt dan dat je in de tweede helft nog meer doelpunten kunt scoren om nog meer zelfvertrouwen te tanken voor de wedstrijden die gaan komen, maar dat bleef achterwegen. Gek is dat niet gezien de inspanning die er donderdag was gedaan tegen SS Lazio. Het gaat uiteindelijk om de drie punten.' Deze week speelt Feyenoord nog tegen sc Cambuur en Excelsior. 'Deze twee moet je gewoon winnen: dan sta je bovenin in de ranglijst erbij', aldus Oscar. Ook overwintert Feyenoord in Europa en stroomt het pas in de achtste finales van de Europa League weer in. 'Een ronde verder dan Ajax en PSV al zijn. Met een team dat nog meer geslepen moet worden in het spel is dat dan een erg goede prestatie in de eerste seizoenshelft.'