Van Eersel: 'Dit is toch gewoon WK-niveau?'

24 reacties 24
Feyenoord wist donderdagavond dat het Europees gezien zowel kon overwinteren als kon worden uitgeschakeld. SS Lazio was in De Kuip de tegenstander. Na een spannend duel was het Feyenoord die er met de drie punten vandoor ging en die daardoor ook overwintert in de Europa League. Na afloop werd er in de FC Rijnmond Podcast teruggeblikt op de wedstrijd. 'Het was geen wedstrijd waarbij Feyenoord er meteen erop en erover klapt', aldus Dennis van Eersel in de FC Rijnmond Podcast van Rijnmond, die is geplaatst op de website van Rijnmond. 'En dat publiek dat er dan achter staat. Het was grote delen van de wedstrijd dat Lazio met zijn ervaring de boel temporiseerde, zelf op balbezit speelde en gewoon heel sterk verdedigende. Eigenlijk Feyenoord en het publiek wat in slaap suste. En dan af en toe, zeker in de tweede helft, met momenten dan leefde het op met één moment in alle extremis natuurlijk', doelt Van Eersel op het doelpunt van invaller Santiago Gimenez, wat uiteindelijk het winnende doelpunt bleek. Danilo kreeg al vroeg in de eerste helft de kans op de 1-0, maar de aanvaller mistte. 'Daarna merk je gewoon dat Lazio dat moment herkent', zag Philip van Es. 'Ziet, hé wacht even, nu komen we in de problemen, nu zou het best wel eens kunnen dat zij volle bak doorklappen. En dan inderdaad wat Dennis zegt, ze temporiseren.' Van Es vond dat SS Lazio daarmee liet zien dat het een volwassen ploeg is. 'Ze maken eigenlijk die hele eerste helft een beetje dood. Vergeten te profiteren van de fouten die Feyenoord maakt.' Trainer Arne Slot liet Igor Paixão in de basis starten. Marcos Lopez begon als linksback. 'Die zijn natuurlijk totaal niet ingespeeld op elkaar die twee', aldus Van Eersel. De analist van Rijnmond hoopt dat Paixão de komende wedstrijden ook de kans krijgt om te laten zien wat hij kan. Uitblinkende Bijlow Justin Bijlow was donderdagavond belangrijk voor zijn ploeg, zag ook Van Es. 'Hij houdt je in leven, zo simpel is het. Hij begint weer terug te komen op waar hij vandaan kwam.' Van Eersel denkt dat het goede optreden van Bijlow zo maar eens zou kunnen betekenen dat hij wordt opgeroepen in de WK-selectie van Oranje. 'Dit is toch gewoon WK-niveau?' Uiteindelijk was het Gimenez die in de tweede helft de 1-0 wist te maken. 'Ik heb wel het gevoel dat hij hem korter bij zich wilde aannemen op de borst. Hij laat het nu een soort 50/50 bal worden waardoor zijn keeper ook moet gokken. Nu kennen we Gimenez ondertussen een beetje, die loopt er gewoon dwars doorheen. In dit geval doet hij dat eigenlijk ook', zegt Van Es.