'Daar zit het grote verschil met de topclubs'

'Daar zit het grote verschil met de topclubs'

Feyenoord neemt het vanavond in de Europa League op tegen Sturm Graz. De Rotterdammers hopen met hetzelfde gevoel de wedstrijd te kunnen spelen als thuis tegen de Oostenrijkers. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad gaat Mikos Gouka in op het niet beslissen van de wedstrijden, dat gaat niet zozeer om het niet maken van doelpunten door de spitsen, maar op de toevalstreffers uit het niets.


Er wordt wel eens gesproken over een spitsenprobleem, maar daar ligt het niet zozeer, misschien wel meer aan de spelers er om heen. "De buitenspelers maken niet zoveel doelpunten als vorig seizoen. Slot moet het hele elftal naar voren duwen op de doelpunten te maken. Er wordt nu over een groot probleem gesproken, maar het ligt niet zozeer aan het maken van doelpunten. Tegen Midtjylland hebben ze twee goals uit en twee goals thuis gemaakt dan kun je ook wedstrijden winnen. Zelfs in de moeilijke uitwedstrijd tegen Lazio hebben ze twee doelpunten gemaakt, als ze uiteindelijk sneuvelen in deze poule ligt het niet aan dat ze niet gescoord hebben", aldus Gouka.

Slot is vooral aan het puzzelen om een gratis goals te maken. "Het ziet hem niet zozeer in de afmaker die hij zoekt, maar het zit hem in de doelpunten uit het niets. Daar zit het grote verschil met de topclubs", aldus Gouka. "Het gaat meer om een speler die uit het niets een goal kunnen maken, Feyenoord moet nu meer uit tactiek en veldspel een doelpunt maken." Gouka denkt dat er wel spelers zijn die het kunnen zijn. "Paixão en Dilrosun zouden het kunnen zijn, maar het is te weinig."

Lees meer over:

Discussieer mee! 22 reacties

Gast8059285060

Je plaatst een bericht als Gast8059285060