HUURLINGEN | Azarkan in vorm en Jansen keept geweldige wedstrijd

35 reacties 35
In het seizoen 2022-2023 worden er twaalf spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Ramon Hendriks wordt door zijn zware knieblessure niet behandeld. Aliou Baldé (FC Dordrecht) [i]FC Dordrecht – FC Groningen 0-3 (KNVB beker)[/i] Aliou Baldé begon tegen FC Groningen als rechterspits in de basisopstelling van de Schapenkoppen. De bloedsnelle aanvaller wist niet te overtuigen. Met maar twee schoten op doel behaalde Baldé een 6,8 op Sofascore. FC Groningen won met 0-3 en schakelde Dordrecht uit. [i]FC Dordrecht – NAC Breda 0-3[/i] Aliou Baldé was niet van de partij. Hij zit bij de selectie van Senegal onder 23. Marouan Azarkan (Excelsior) [i]Excelsior – MVV 5-1 (KNVB beker)[/i] Azarkan is op stoom aan de andere kant van Rotterdam. Excelsior stond tegenover MVV in de KNVB beker. Azarkan was in deze wedstrijd goed voor één assist en één doelpunt. Excelsior won met 5-1 en kegelde MVV uit het bekertoernooi. [i]Excelsior – AZ 2-1 [/i] Nadat Feyenoord punten had verspeeld, was het doel van Feyenoorder Azarkan om ervoor te zorgen dat AZ niet over Feyenoord heenging. En dat is gelukt, want mede dankzij Azarkan won Excelsior met 2-1 van AZ. Azarkan was bepalend bij beide doelpunten met één doelpunt en één assist. Hij won negen veldduels en kreeg van Sofascore een 7,7. Lennard Hartjes (Roda JC) [i]Roda JC – Heracles Almelo 2-2 (6-7 n.s.) (KNVB beker)[/i] Hartjes nam het met Roda JC op tegen Heracles Almelo. De elf uit Kerkrade hadden het lastig maar hielden stand. De wedstrijd eindigde in een 2-2 stand. Hartjes scoorde één keer en kreeg een 7,2 van Sofascore. Lennard Hartjes miste uiteindelijk zijn strafschop in de strafschoppenreeks, die beslissend was voor de winst van Heracles Almelo. [i]TOP Oss – Roda JC 3-0[/i] Een paar dagen later blameerde Roda JC zich in Oss tegen het TOP Oss van Thijs Jansen. Hartjes, die 18 minuten heeft gespeeld, kon de stand niet omkeren. Acht van zijn negen passes kwamen aan en kreeg van Sofascore een 6,6. Roda JC verloor met 3-0 van TOP Oss. Naoufal Bannis (FC Eindhoven) [i]FC Eindhoven – Willem II 1-0 (KNVB beker)[/i] In het bekertoernooi wist het FC Eindhoven van Naoufal Bannis Willem II uit te schakelen. Het doelpunt van de Eindhovenaren viel al vroeg. Ozan Kökcü, de broer van Orkun, was in de 2e minuut al goed voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Bannis had 1 schot op doel en voltooide 17 van zijn 27 passes. Hij werd beoordeeld met een 7,0 op Sofascore. [i]Heracles Almelo – FC Eindhoven 3-0[/i] FC Eindhoven ging kansloos onderuit in Almelo. Bannis viel niet op in de wedstrijd en werd na 55 minuten gewisseld. Met geen schoten op doel en maar 4 passes, werd de aanvaller beoordeeld met een 6.5 op Sofascore. Thijs Jansen (TOP Oss) [i]Almere City FC – TOP Oss 2-0 (KNVB beker)[/i] De wedstrijd van TOP Oss tegen Almere City in de KNVB beker kan snel worden vergeten. De ploeg van Thijs Jansen en oud-Feyenoorders Toshio Lake, Ömer Gunduz, Rick Dekker en Delano Ladan verloor met 2-0 van Almere City FC en werd kansloos uitgeschakeld. [i]TOP Oss – Roda JC 3-0[/i] In het weekend wisten de Ossenaren zich te revancheren. Het boekte een mooie zege van 3-0 op het Roda JC van Lennard Hartjes. Thijs Jansen keepte volgens hemzelf zijn beste wedstrijd in zijn carrière tot nu toe, zo valt hier te lezen. Met 8 reddingen bewees hij zijn ploeg een ware dienst. Hij werd door Sofascore beoordeeld met een hoge score van 9,1. Denzel Hall (ADO Den Haag) [i]Excelsior ’31 – ADO Den Haag 2-3 (KNVB beker)[/i] ADO Den Haag ontsnapte aan een bekerblamage. De Hagenezen kwamen 2-1 achter maar wisten dit om te keren in een 2-3 overwinning. Denzel Hall werd na 67 minuten gewisseld en kon helaas de tegendoelpunten niet voorkomen. [i]ADO Den Haag – De Graafschap 2-2[/i] Denzel Hall zat niet bij de wedstrijdselectie. De verdediger had een blessure overgehouden aan het bekerduel met Excelsior ’31. Francesco Antonucci (FC Volendam) [i]Harkemase Boys – FC Volendam 1-5 (KNVB beker)[/i] Francesco Antonucci is nog altijd geblesseerd en zat hierdoor niet bij de wedstrijdselectie. [i]FC Volendam – sc Heerenveen 1-3[/i] Zonder Antonucci konden de Noord-Hollanders niet winnen van Heerenveen. In een duel dat tijdelijk gestaakt werd door noodweer wisten de Friezen met 1-3 te winnen. Cole Bassett (Fortuna Sittard) [i]NEC Nijmegen – Fortuna Sittard 3-2 (KNVB beker)[/i] Cole Bassett mocht in het bekerduel tegen NEC Nijmegen voor het eerst in de basis starten in het elftal dat sinds de trainerswissel nog ongeslagen is. De Fortunezen werden door NEC uitgeschakeld, maar Bassett speelde een prima wedstrijd. Hij kreeg van Sofascore een 7,6. Maar 2 van zijn 24 passes mislukten. Hij won al zijn duels. Hij maakte tevens zijn eerste doelpunt in dienst van de Limburgers. [i]Feyenoord – Fortuna Sittard 1-1[/i] De Amerikaan mocht in de negentigste minuut invallen voor oud-Feyenoorder Oğuzhan Özyakup. Er kon geen score worden gegeven. Mark Diemers (FC Emmen) [i]ADO ’20 – FC Emmen 1-2 (KNVB beker)[/i] FC Emmen wist te ontsnappen aan een schande in het bekertoernooi. Nadat de amateurploeg uit Heemskerk in de beginfase al rood kreeg, kwamen ze zelfs op voorsprong. FC Emmen wist met moeite de achterstand met een man meer om te draaien in een voorsprong. Mark Diemers speelde de hele wedstrijd. [i]Vitesse – FC Emmen 2-1 [/i] Ook deze wedstrijd speelde Diemers 90 minuten. De middenvelder was trefzeker maar kon er niet voor zorgen dat FC Emmen de winst kon pakken in Arnhem. 31 van zijn 38 passes kwamen aan. Hij verloor echter 18 keer de bal. Róbert Boženík (Boavista) [i]Vitória Guimarães – Boavista 3-2[/i] Boženík zat 90 minuten op de bank. Zijn team verloor in de laatste minuut door een doelpunt van André Amaro. Christian Conteh (SV Dynamo Dresden) [i]SG Dynamo Dresden – Saarbrücken 1-2[/i] Christian Conteh is nog altijd herstellende van een blessure. Hij is wel weer op het trainingsveld gespot. Huurling van de week Onze huurling van de week is overduidelijk Marouan Azarkan. De vleugelspeler die op huurbasis uitkomt voor Excelsior laat bijna elke week zijn kwaliteiten zien. Toch blijft het de vraag of hij ooit nog gaat slagen in De Kuip. Laat weten in de reacties hoe jij hier over denkt.