De kranten | 'Kleine crisis bij Feyenoord bezworen'

42 reacties 42
Bron: Telegraaf.nl
Feyenoord won gisteren van FC Twente en de club uit Enschede staat daarmee even op gepaste afstand. De Rotterdammers hadden in het eerste helft wat moeite met FC Twente en de omzetting van Arne Slot om Luthsharel Geertruida als nummer 6 te laten spelen bracht rust in het spel, zeker ook bij Orkun Kökçü. In de kranten dan ook lof voor de middenvelder. Het Algemeen Dagblad zag dat Feyenoord Twente versloeg mede door een omzetting van Slot. Feyenoord begon in een soort 5-3-2 opstelling, maar was zoekende. Toen Slot Geertruida op het middenveld zette, kregen Timber en Kökçü de mogelijkheid om te gaan voetballen. De aanvoerder, die licht geblesseerd is, hielp zijn club voor rust ook nog eens aan de bevrijdende 1-0 met een goede vrije trap. De Telegraaf ziet dat er bij Feyenoord met de winst op FC Twente een kleine crisis bezworen is. De Rotterdammers wonnen in de drie voorgaande wedstrijden niet 1 keer en Slot posteerde daarom een extra verdediger in het centrum. Feyenoord was niet bij machte om de tegenstander af te jagen, maar kreeg hierdoor wel de ruimte om een handvol goede kansen te creëren.