'Feyenoord begon goed maar heeft het gelijke spel ook heel erg aan zichzelf te danken'

Feyenoord speelde zondagmiddag in Nijmegen de competitiewedstrijd tegen NEC. In Nijmegen kwamen de Rotterdammers niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Youri en Mark, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op het gelijkspel in Nijmegen. Door het puntverlies van Ajax en PSV op zaterdag had Feyenoord goede zaken kunnen doen op de ranglijst. 'Het zal door elke Feyenoorder door zijn hoofd zijn gespookt na het verlies van PSV en het gelijke spel van Ajax. 'Dan zullen wij ook wel niet winnen'', zegt Youri. 'Het is ongelooflijk dat dit dan gewoon gebeurt ook tegen NEC. Als Feyenoord de kans krijgt om te profiteren, grijpt het die kans 99 van de 100 keer niet. Waar het aan ligt? Geen idee. Het lijkt wel op een 'dit doen we wel even' mentaliteit.' Mark het vooraf al verwacht dat het lastig zou worden. 'NEC is een stugge ploeg en wij zijn nog niet in de vorm zoals we die vorig seizoen waren. Ik vond ons gewoon erg goed beginnen, eigenlijk net als in de wedstrijd tegen PSV. Het doelpunt van NEC kwam uit de lucht vallen, maar zorgde wel voor een kantelmoment in de wedstrijd', vindt Mark. Youri deelt die mening. 'Feyenoord begon goed maar heeft het gelijke spel ook heel erg aan zichzelf te danken. Veel kansen gehad maar vergeten het af te maken, iets wat al langer in de selectie speelt. Het wisselbeleid tegen NEC was ook niet goed. Idrissi bijvoorbeeld, had in de rust gewisseld mogen worden. Dilrosun lijkt het ook even kwijt te zijn.' Ook Mark zag Dilrosun niet zijn beste wedstrijd spelen. 'Hij staat in mijn ogen ook niet op de juiste positie. Ik had gehoopt dat Slot hem weer in de aanval zou hebben gezet en dat Szymański op het middenveld erbij zou worden gezet.' Aan het einde van de tweede helft was er nog een opvallend moment met invaller Santiago Gimenez en Jasper Cillessen van NEC. De doelman schoot de bal tegen de spits van Feyenoord aan, die vervolgens de bal in het net tikte. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük floot echter af en gaf Gimenez een gele kaart. 'Natuurlijk mogen we het één en ander zeggen over de onterecht afgekeurde goal van Santiago Gimenez, maar Feyenoord heeft daarvoor simpelweg 60 minuten gefaald', vindt Youri.