Schuiteman ziet uitblinker: 'Je ziet dat het ligt aan de minuten die hij krijgt'

Schuiteman ziet uitblinker: 'Je ziet dat het ligt aan de minuten die hij krijgt'

Feyenoord wist met grote overtuiging over Sturm Graz heen te walsen met 6-0. De score gaf een goede weergave van het beeld van de wedstrijd, zo vonden Dennis Kranenburg van Rijnmond en scout Bernard Schuiteman die op radio Rijnmond de wedstrijd analyseren.


Schuiteman, bekend met het Oostenrijkse voetbal zag maar even de ploeg die hij uit de Oostenrijkse competitie kent: "Het begin was even moeilijk. Ik vond Sturm Graz de eerste twintig minuten behoorlijk goed met twee goede kansen. Maar daarna nam Feyenoord het over en ging het los." De scout zag dat Feyenoord het heft in handen nam en weet hoe dat komt: "Met name na de blessure van Emegha zag je dat ze geen druk naar voren meer hadden en kantelden ze veel te ver terug." De hoge uitslag gaf een goed beeld van de wedstrijd, vindt Schuiteman die geen negatieve uitschieters zag: "Ik vond eigenlijk iedereen goed. Ik zag vandaag Hancko weer eens live. Die deed het goed, maakt ook een goal."

Ook het spel van de aanvoerder wilde Schuiteman er uit lichten: "Je ziet Kökçü met de band om z'n arm dat opbloeit, neemt meer verantwoordelijkheid. Er waren niet echt negatieve uitschieters." Oussama Idrissi speelde een moeilijk begin van de wedstrijd, maar kon uiteindelijk terugkijken op een uitmuntende wedstrijd: "Je ziet dat het ligt aan de minuten die hij krijgt. Hij wordt fitter, krijgt vertrouwen. Dan voetbal je ook beter. Kan meer high-intensity runs maken langere afstanden overbruggen."

Lees meer over:

Discussieer mee! 23 reacties

Gast2194943238

Je plaatst een bericht als Gast2194943238