Oud-Feyenoorders | Meerdere Oud-Feyenoorders pakken de landstitel

7 reacties 7
In de rubriek ‘Oud-Feyenoorders in het Buitenland’ maakt FR-Fans.nl wekelijks een overzicht van de resultaten van onze oude bekenden. De competitie voor Feyenoord is al een week ten einde, waar de Rotterdammers zich opmaken voor de Conference League Finale van woensdag 25 mei. De Oud-Feyenoorders konden dit weekend nog wel aan de slag voor de competitie. Benieuwd of de Oud-Feyenoorders nog goede zaken konden doen op de laatste speeldag? Frankrijk Georginio Wijnaldum won zaterdag de thuiswedstrijd met 5-0 van FC Metz. Wijnaldum speelde elf minuten en haalde een passnauwkeurigheid van 100%. Verder kon de middenvelder weinig toevoegen aan de ruime overwinning. De Oud-Feyenoorder kreeg een 6.5 via Sofascore. Paris Saint-Germain mocht zaterdag voor eigen fans de trophée de lucht in tillen. Dinsdag 31 mei speelt Paris-Saint Germain de finale van de Trophée des Champions. Wijnaldum heeft een lastig seizoen doorgemaakt met weinig speelminuten, waar het nog maar moet blijken of hij ook het aankomende seizoen voor de Franse grootmacht uitkomt. Italië Stefan de Vrij won zondag de thuiswedstrijd met 3-0 van Sampdoria. De Vrij speelde 73 minuten en haalde een passnauwkeurigheid van 97%. Daarnaast won de verdediger ongeveer 75% van zijn duels en kreeg hij een 6.8 via Sofascore. Inter Milan is, met twee punten achterstand op stadsgenoot AC Milan, op plaats twee in de Serie A geëindigd. Rick Karsdorp won vrijdag de uitwedstrijd met 0-3 van Torino. Karsdorp begon vanaf de bank, maar werd in de 58’e minuut het veld ingewisseld. De rechtervleugelverdediger haalde een passnauwkeurigheid van 92% en won 50% van zijn duels. De Oud-Feyenoorder kreeg een 6.6 via Sofascore. Door deze overwinning is AS Roma is op plaats zes in de Serie A geëindigd. Ridgeciano Haps speelde zondag met 0-0 gelijk tegen Cagliari. Haps speelde de hele wedstrijd en won ongeveer 65% van zijn duels. Verder haalde de linksachter een passnauwkeurigheid van 67% en gaf hij één keypass. Via Sofascore kreeg Haps een 7.0 voor zijn prestaties. Venezia is als de nummer laatst in de Serie A geëindigd en kan zich gaan opmaken voor promotie voetbal in de Serie B. Voor Eric Botteghin was de competitie vorig weekend al over. Hij is met Ascoli Calcio op plaats zes in de Serie B geëindigd. België Ruud Vormer speelde de laatste speeldag van de play offs met 1-1 gelijk tegen RSC Anderlecht. Vormer kwam in de 61’e minuut het veld in en haalde nog een passnauwkeurigheid van 92%. Daarnaast gaf de middenvelder twee keypasses en won hij 50% van zijn persoonlijke duels. Via Sofascore kreeg Vormer een 6.9 voor zijn invalbeurt. Voor Club Brugge was deze wedstrijd niet van belang, zij werd in de voorlaatste speelronde kampioen van België. Bart Nieuwkoop verloor de thuiswedstrijd met 0-1 van Royal Antwerp. Nieuwkoop begon vanaf de bank en speelde in totaal vijftien minuten mee. De rechtervleugelverdediger haalde nog een passnauwkeurigheid van 100% en won 50% van zijn persoonlijke duels. Verder kon de Oud-Feyenoorder niet veel meer toevoegen aan het spel van team. Via Sofascore kreeg Nieuwkoop een 6.7. Union Saint-Gilloise is op plaats twee geëindigd, waardoor zij in de derde ronde van de Champions League uitkomen. Denemarken Nicolai Jorgensen zag zijn teamgenoten het kampioenschap van Denemarken veilig stellen, in de met 3-0 gewonnen wedstrijd van AaB. Jorgensen zat niet bij de selectie door een blessure, maar was wel aanwezig bij de uitreiking van de beker. Turkije Leroy Fer won zondag de uitwedstrijd met 0-1 van Alanyaspor. Fer werd in de 75’e minuut gewisseld. De middenvelder haalde een passnauwkeurigheid van 88% en won ongeveer 60% van zijn persoonlijke duels. Verder kreeg de middenvelder een gele kaart en een 6.5 via Sofascore. Alanyaspor is, met één punt verschil met de nummer vier, op plaats vijf geëindigd in de Turkse Süper Lig. Daarmee mist Fer en zijn club tickets voor Europees voetbal.