Mulder concludeert: 'Dan wint Feyenoord die wedstrijd'

Feyenoord wist niet te winnen van de aartsrivaal uit Amsterdam. De Klassieker ging andermaal gewonnen door de club van onder andere Antony. De Braziliaan viel het meeste op door spelbederf, in Rondo op Ziggo Sport wordt de wedstrijd besproken. Marco van Basten heeft geen goed woord voor de gedragingen over: "Dit is toch verwerpelijk." Na de wissel Hendrix voor Toornstra verloor Feyenoord de controle over de wedstrijd na een gelukkige vrije trap van Tadic. De vermoeidheid zou daarbij parten hebben gespeeld: "Ze hebben gewoon 48 uur minder rust gehad" aldus Youri Mulder. Daar was Van Basten het niet mee eens, "Ze hebben allebei 72 uur rust gehad, dat moet genoeg zijn voor een topsporter." Voor Ajax was het een zeer moeizame wedstrijd net als eerder in de Champions League. Ronald de Boer stipt daar bij aan: "Het was wel een groot verschil met Benfica want Feyenoord zette Ajax echt op de eigen helft vast. Daar hadden ze veel moeite mee." Ook bij Rondo wordt de rol van Makkelie en de enorme kans van Dessers in de eerste helft besproken. In beide gevallen zijn de heren het eens, als de Rotterdammers op 1-3 waren gekomen: "Dan wint Feyenoord die wedstrijd, absoluut." Youri Mulder, de spits van weleer denkt dat Dessers zijn ploeggenoot voor het doel had moeten zien. De beelden van Martinez die Dessers, zonder bal in de buurt, een optater geeft worden wederom laten zien. "Dit is toch gewoon een penalty." schampert Mulder vol ongeloof. Van Basten beaamt dat "Dat zit in die Martinez, die wil heel stoer doen."