Dessers kan nog beter volgens zichzelf: 'Dat is wel iets waar ik naar uitkijk'

Bron: Rijnmond.nl
Cyriel Dessers mocht in de UEFA Europa Conference League voor het eerst in lange tijd weer in de basis starten. In het toernooi dat hem goed ligt wist hij alweer zijn vijfde doelpunt te maken. Ook gaf hij een assist in de 2-5 overwinning op FK Partizan. Bij Radio Rijnmond kijkt hij terug op de wedstrijd. Het oog gaat meteen naar de 2-2, zijn goal rond de 50e minuut. 'Het was een goed moment, niet mijn allermooiste goal ooit, maar hij telt wel. Op dat moment komt er een beetje rust in de ploeg eindelijk. Vanaf die goal begonnen we met vertrouwen de bal rond te tikken en konden we laten zien dat we het betere team zijn', zegt Dessers. Wat komt er na de goal los bij de aanvaller? 'Dan gaat het licht uit.' Ondanks de grote overwinning blijft Dessers nuchter. Wel spreekt hij van een mooie prestatie. 'Ja, zeker tegen een team dat hier nog niet of maar een keer heeft verloren. Vooraf had ik hier zeker voor getekend. Helemaal omdat we twee keer terugkomen van een achterstand.' Dennis van Eersel vraagt hem of het nog mis kan gaan in Rotterdam. 'Dat vind ik dus moeilijk, vandaag vond ik ons beter, maar zij waren af en toe wel uit het niets gevaarlijk. Zo scoren ze ook twee keer en daar moeten we voor op ons hoede zijn.' Feyenoord moet in de terugwedstrijd niet uit het niets achter komen. Als ze één of twee keer scoren, dan zijn ze er pas heel dicht bij volgens hem. Niet Bryan Linssen, maar Cyriel Dessers startte. Hij vindt dat hij zich in de kijker van de technische staf heeft gespeeld. 'Als ik naar mijn eigen wedstrijd of mijn eigen prestatie kijk, dan denk ik dat ik het eerste kwartier echt niet goed was'. Het kaatsen ging niet goed en hij ging volgens zichzelf half de duels in. 'Daarna kwam ik in de wedstrijd, kon ik een paar keer goed wegdraaien, goed afleggen en dan ben ik groeiende in de wedstrijd.' De tweede helft vond hij zichzelf goed met goals en de combinatie. Qua fitheid moet hij nog wel op niveau komen. 'Hopelijk dan die derde of die vierde wedstrijd ga je naar je topniveau toe. Dat is wel iets waar ik naar uit kijk. Dat ik dat hopelijk eens kan laten zien bij Feyenoord.' Zondag kan hij starten. Fitheid is geen issue.