'Ik kreeg er een beetje Wolfsberger-flashbacks van'

Feyenoord verloor zondag de topper van AZ. De Rotterdammers verloren met 2-1. In de rubriek 'Terugblikken met' blikken wij terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. We blikken met Edo en Mark, redacteuren van FR-Fans.nl, terug op het verlies van Feyenoord. Edo zag dat Feyenoord de eerste twintig minuten de overhand had. 'AZ verloor alle belangrijke duels en kwam geen seconde op onze helft. Dat kwam door het uittekende drukzetten van de aanvallers en het middenveld. Kwam de bal dan alsnog tussen de ons middenveld en de verdediging, dan stond het centrale duo daar met met name Trauner. Hij speelde uiteraard opnieuw een uitstekende wedstrijd. Wellicht had hij in de tweede wel moeten scoren toen Kökçü de bal bij een vrije trap pan klaar op zijn hoofd legde.' Ook Mark zag Trauner uitblinken. 'Die man straalt zoveel rust uit, want er voor zorgt dat ook Senesi wat makkelijker kan spelen.' Uiteindelijk kwam AZ op voorsprong door een benutte penalty. 'Na die 20 minuten kwam AZ een enkele keer op onze helft en besloot Higler te helpen. Na talloze herhalingen heb ik nog steeds niet gezien waar Hendrix hem raakt. Ondanks dat het een in mijn ogen onjuiste beslissing was, had De Wit daar nooit zo makkelijk weg moeten kunnen lopen achter Hendrix zijn rug. Dan vraag ik mij af of dat wedstrijdritme is of simpelweg kwaliteit.' Ook Mark vond het geen penalty. 'Ik vond het zwaar gestraft. Dit gebeurt vaker in een wedstrijd.' AZ maakte er in de eerste helft ook 2-0 van. 'De 2-0 kwam betekende een gigantische instorting in het spel van Feyenoord', zegt Edo. 'Elke pass was balverlies en de wedstrijd keerde totaal om naar een fase waar AZ wel kansen creëerden. Ondanks dat de scheidsrechter AZ psychologisch enorm hielp, stond Feyenoord verdiend achter bij rust. De manier waarop was alleen absurd en onterecht. Ik kreeg er een beetje Wolfsberger-flashbacks van.' Het grote probleem bij Feyenoord lijkt op dit moment vooral het kansen creëren te zijn. 'Ook in de tweede helft werden er geen super kansen gecreëerd. Je was de betere ploeg, maar er was geen sprake van overrompeling. AZ hoefde niet en verdedigde prima. Alhoewel Martins Indi natuurlijk zijn tweede gele kaart moest krijgen. Op wat zachte kopballen na heeft Vindahl het alleen zichzelf moeilijk gemaakt zondag.' Zaterdag staat de wedstrijd tegen FC Groningen op het programma. 'We moeten zorgen dat we dan gewoon weer de drie punten pakken', zegt Mark.