Van Dop: 'Het is daarom tijd om ook als betaald voetbal de handen ineen te slaan'

Van Dop: 'Het is daarom tijd om ook als betaald voetbal de handen ineen te slaan'

De samenleving gaat vanavond weer van het slot. Winkelen en sporten wordt weer mogelijk. Er zijn echter ook een aantal sectoren die nog steeds dicht moeten blijven, waaronder de horeca en de cultuursector. Ook publiek bij voetbal blijft verboden. De Nederlandse proftak onderneemt dan ook actie voor de rest van de sector, dat vertellen ze tegenover het Algemeen Dagblad.


Jan Willem Van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles, maakt de vergelijking met Engeland en Spanje. 'In Engeland zitten de stadions vol, in Spanje gaan ze het zien als griep. En wij blijven gewoon volledig dicht.' De directeur vindt dat het niet meer uit te leggen valt.

Van Dop gaat verder: 'Het is daarom tijd om ook als betaald voetbal de handen ineen te slaan.' Hij vertelt de situatie op de voet te volgen, maar constateert ook. 'Onze stadions zijn sinds eind november leeg en de omzet is stilgelegd.' Van burgerlijke ongehoorzaamheid is volgens hem nog geen sprake. 'We richten op begin februari.' Daarmee wil de directeur de druk opvoeren. Want dan wordt je volgens hem gehoord

Lees meer over:

Discussieer mee! 4 reacties

Gast3058954681

Je plaatst een bericht als Gast3058954681