Krabbendam: 'Hij denkt zich hier beter te kunnen ontwikkelen'

Krabbendam: 'Hij denkt zich hier beter te kunnen ontwikkelen'

Feyenoord heeft de eerste winterse versterking binnen: Cole Bassett (20) komt volgende week woensdag naar Rotterdam, zo liet Voetbal International vrijdag weten. De middenvelder wordt beschreven als een groot talent in Amerika.


Volgens Martijn Krabbendam, Feyenoord watcher van Voetbal International, volgt Feyenoord de speler al een paar maanden. De club heeft nu besloten hem een contract aan te bieden, ook nadat Bazoer en Veerman niet zijn gelukt. "Het is een goed alternatief, een enkelvoudig Amerkaans international. Als je mensen spreekt die de MLS goed kennen, hoor je veel goede verhalen", zegt Krabbendam tegenover Voetbal International. In De Kuip hebben ze grote verwachtingen van de talentvolle middenvelder, die een groot loopvermogen heeft en tweebenig is.

De middenvelder kon ook naar Benfica, maar Krabbendam weet dat hij de Portugese topclub heeft afgewezen omdat hij liever naar dit gedeelte van Europa wilde. "Hij denkt zich hier beter te kunnen ontwikkelen." De transfer is ook mede tot stand gekomen met hulp van Arne Slot, die goede contacten heeft met de bondscoach van Amerika. "De speler was al bekend bij de scouting van Feyenoord, toen zijn alle seinen op groen gezet."

Lees ook

UPDATE | VI: 'Cole Bassett meldt zich volgende week woensdag in Rotterdam'

Volgens Martijn Krabbendam van Voetbal International heeft Feyenoord interesse in de 20-jarige Cole Bassett, zo meldt Krabbendam op Twitter. Het zou gaan om een huurtransfer. De middenvelder staat momenteel onder contract bij Colorado Rapids. Feyenoord zou...

Lees meer over:

Discussieer mee! 15 reacties

Gast6697853735

Je plaatst een bericht als Gast6697853735