HUURLINGEN | Bannis keert terug, Baldé schiet opnieuw binnen

11 reacties 11
In het seizoen 2022-2023 worden er twaalf spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen statistisch weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Ramon Hendriks wordt door zijn zware knieblessure niet behandeld. Francesco Antonucci (FC Volendam) [i]FC Emmen – FC Volendam 1-1[/i] Francesco Antonucci is nog steeds geblesseerd en kwam dus niet in actie. Het is nog niet bekend wanneer de 23-jarige Belg ongeveer hersteld zal zijn. Antonucci kwam mede door zijn blessure nog maar twee keer in actie voor FC Volendam dit seizoen. Cole Bassett (Fortuna Sittard) [i]Fortuna Sittard – RKC Waalwijk 0-0[/i] Voor Cole Bassett zal de wedstrijd tegen RKC Waalwijk een déjà vu geweest zijn. De tweede wedstrijd op rij dat hij het veld tijdens de 88ste minuut betrad om oud-Feyenoorder Oğuzhan Özyakup te vervangen. Hierin wist hij de Limburgers geen vierde overwinning op rij te bezorgen. Mark Diemers (FC Emmen) [i]FC Emmen – FC Volendam 1-1[/i] Vanaf de linkerflank kon Mark Diemers zijn ploeg een dienst bewijzen om van de degradatiekraker tegen FC Volendam een feest te maken. Dit lukte niet, want het fluitsignaal betekende dat de Drentenaren nu zeven wedstrijden wachten op een overwinning. Diemers kwam tot nu toe elke wedstrijd in actie en staat op plek 17 op de Teletekst-pagina 819. Lennard Hartjes (Roda JC) [i]Telstar – Roda JC 2-1[/i] Bij de vierde naam van het lijstje kunnen we opnieuw geen winnaar beschrijven. Hartjes kreeg 71 minuten de tijd om vrijdagavond alles te geven voor trainer Jurgen Streppel. Na een kwartier stond het al 2-0 voor de ploeg uit Noord-Holland. Dylan Vente maakte het met een doelpunt vlak voor tijd tevergeefs nog even spannend. Vente is de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie met elf doelpunten, vijf meer dan de nummer twee. Hartjes bezit met Roda JC de vijfde plaats op de ranglijst. Denzel Hall (ADO Den Haag) [i]NAC Breda - ADO Den Haag 1-2[/i] Hall kende een beter weekend. Tijdens het hete avondje NAC Breda-uit werd met 1-2 gewonnen door zijn en Dirk Kuyts ploeg. In de 55ste minuut kreeg Hall een gele kaart, maar hij strijdend tot het einde maakte hij de wedstrijd op het veld af. Naoufal Bannis (FC Eindhoven) [i]FC Eindhoven – TOP Oss 2-1[/i] Na een maand eruit gelegen te hebben door een blessure was het voor Bannis weer tijd om minuten te maken. De basiself was nog te veel gevraagd, maar na 57 minuten invallen lukte wel. Oud-Varkenoordlid Ozan Kökçü, tevens de broer van Orkun, ruilde met Bannis van diensten. Op dat moment stond het al 2-1, mede dankzij een doelpunt van een andere ex-Feyenoorder Toshio Lake, die tegenwoordig voor TOP Oss speelt. Voor Bannis was het geen rustige terugkomst, want tien minuten na zijn invalbeurt pakte de achterneef van Clarence, Collin Seedorf, rood voor de Eindhovenaren. Bannis wist met een goed afstandschot met zijn linker nog de lat van de andere Feyenoord-huurling Thijs Jansen te raken. Met de overwinning bezit Bannis met zijn club de derde plek. Marouan Azarkan (Excelsior) [i]Ajax – Excelsior 7-1[/i] Een ondankbare taak voor Azarkan toen hij bij een 6-0 tussenstand in de Johan Cruijff ArenA inviel. Hij wist er wel wat van te maken door een assist te geven op de scorende Agrafiotis. Azarkan speelde zichzelf zoals vaker gemakkelijk vrij en kon een keurige voorzet afleveren op het hoofd van de spits. Aliou Baldé (FC Dordrecht) [i]VVV Venlo – FC Dordrecht 0-1[/i] Een in de diepte duikende Alioune Badara Baldé betekent gevaar voor elke verdediger van de Keuken Kampioen Divisie. Ook de Limburgers moesten eraan geloven. Na een sprint in minuut 39 ontving de Senegalees de bal, kapte hij Brian Koglin uit en schoot hij met zijn linker de bal achter Ennio van der Gouw. Het bleek opnieuw een matchwinner te zijn voor Baldé die daarmee zijn vierde doelpunt in zes wedstrijden maakte. Na 69 minuten werd de tiener gewisseld. Thijs Jansen (TOP Oss) [i]FC Eindhoven – TOP Oss 2-1[/i] Jansen beleefde opnieuw een teleurstellende avond. Naoufal Bannis’ ploeg was te sterk voor de Brabanders. De tegendoelpunten waren op basis van subjectiviteit geen fouten van Jansen. Christian Conteh (Dynamo Dresden) [i]Rot-Weiss Essen – Dynamo Dresden 1-1[/i] Conteh zat door een blessure niet bij de wedstrijdselectie. Róbert Boženík (Boavista FC) [i]A.D. Machico - Boavista FC 1-0[/i] Boženík begon tegen vierdeklasser A.D. Machico op de bank. De wedstrijd in de Portugese beker ging met beschamend met 1-0 verloren. Boženík mocht zijn waarde de gehele tweede helft nog laten zien, maar hierin wist hij het bekeravontuur van zijn club niet te verlengen. Huurling Van De Week Voor de tweede week op rij is Aliou Baldé 'Huurling Van De Week'. Voor de derde keer dit seizoen wist hij FC Dordrecht met een doelpunt naar de drie punten te schieten. In de 0-1 overwinning in Venlo was het ook het enige doelpunt van de wedstrijd.