Gouka: 'Dát is voor Feyenoord echt het belangrijkste'

Gouka: 'Dát is voor Feyenoord echt het belangrijkste'

Feyenoord zit in de lift. De club uit Rotterdam eindigde het vorige seizoen nog in mineur met een vijfde plaats. Dat negatieve sentiment is volledig omgeslagen. Met de komst van Arne Slot speelt de Rotterdamse club aanvallend en fris voetbal. In de competitie staat de ploeg van Slot na achttien wedstrijden derde en in de Conference League werd glansrijk overwinterd.


In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad wordt het voorbije halve seizoen besproken van Feyenoord. Maarten Wijffels en Mikos Gouka zitten bij Etienne Verhoeff, eerstgenoemde zegt: "Ik vind het toch opmerkelijk, Feyenoord heeft namelijk vijftien verliespunten. Dat is gemiddeld. Maar omdat Ajax en PSV ook veel verliespunten hebben zitten ze er nog goed bij." Wijffels ziet dat met name de aanvallendere speelstijl zorgt voor optimisme in Rotterdam. Mikos Gouka beaamt dat maar merkt ook een ander punt op. "Iedereen dacht dat als Slot kwam de jeugd zou doorbreken. Als je dat naast Advocaat legt is er eigenlijk geen verschil tussen. Je hebt Bijlow, Geertruida, Malacia en Kökçü dat zijn dezelfde namen. De jongens die erachter zaten zijn gewogen en te licht bevonden net als het jaar ervoor. Alleen hoor je daar nu geen kritiek op."

Voorafgaand aan het seizoen gaf niemand een stuiver voor de kansen van Feyenoord om mee te doen om de bovenste plaatsen. Na achttien wedstrijden staan de Rotterdammers er echter uitstekend voor. Intern leeft zelfs de ambitie om bij de bovenste twee plaatsen te eindigen weet Gouka. "Ik denk dat ze blijven hameren op het feit dat het gat niet zo groot is. In de onderlinge duels met Ajax en PSV waren ze beter." Toch weet dat de clubwatcher dat de doelstelling is om spelers beter te maken zodat Feyenoord op de transfermarkt weer eens een grote slag kan slaan.

Die verkoop zal niet komen van spelers als Til, Nelson, Trauner of Linssen. Maar de heren vinden dat Bryan Linssen zichzelf wel een mooie rol heeft verschaft binnen het Feyenoord van Arne Slot. De felle spits is de topscorer van de Rotterdammers, maar zal volgens Gouka één van de eerste spelers zijn waarop Slot zal willen doorselecteren. Op korte termijn wordt dat nog niet verwacht omdat er eerst inkomende gelden moeten komen: "Er moet echt een speler verkocht worden voor behoorlijk wat geld. Dan gaat het om Bijlow, Senesi, Malacia, Geertruida en Kökçü. Dát is voor Feyenoord echt het belangrijkste." Gouka weet dat Slot zijn selectie graag gericht wil versterken linksachterin: "Ze zijn nog steeds bezig met een Kroatische linksback."

Discussieer mee! 28 reacties

Gast1421463244

Je plaatst een bericht als Gast1421463244