'Dat gaat al snel richting de drie miljoen bijna, begrijp ik wat er dan minimaal op tafel moet gelegd worden'

Bron: Rijnmond.nl
Feyenoord plaatste zich donderdagavond na een spannende wedstrijd tegen Slavia Praag voor de volgende ronde van de Conference League. Het goudhaantje aan de kant van Feyenoord was wederom Cyriel Dessers, die allebei de doelpunten voor zijn rekening nam bij het 2-2 gelijke spel van Feyenoord tegen Slavia Praag. Dennis van Eersel heeft genoten van Feyenoord in Praag. 'Hoe die wedstrijd verloopt, met al die tegenslagen, dat dit team zo'n veerkracht, zo'n wilskracht heeft, om dan toch met tien man boven te komen drijven', zegt Van Eersel in de FC Rijnmond Podcast van Rijnmond. De analist vond de gelijkmaker van Feyenoord in de blessuretijd terecht. De Rotterdammers kregen ook eerder al wat kansjes. 'Om het dan toch nog af te dwingen en die groepswinst te pakken. Dat is een heel groot compliment waard.' Als het aan Sinclair Bischop ligt wordt de optie tot koop op Dessers snel gelicht. Toen de aanvaller kwam, waren er heel veel scepsis. 'En die zijn er misschien nog steeds. Maar soms past een spits bij een club.' Bischop benadrukt dat beide doelpunten knappe doelpunten waren. In de eerste helft scoorde Dessers na een prachtig draai, en in de blessuretijd kopte de aanvaller de bal prachtig over de doelman. Mocht Feyenoord de optie tot koop willen lichten, moet het wel geld op tafel leggen. Dessers staat momenteel nog onder contract bij KRC Genk. 'Dat gaat al snel richting de drie miljoen bijna, begrijp ik wat er dan minimaal op tafel moet gelegd worden', zegt Van Eersel. 'We weten hoe Feyenoord er financieel op staat. Dan zal er eerst iets verkocht moeten worden.' Van Eersel benadrukt nog maar eens de waarde van Dessers voor Feyenoord. 'Het lijkt als een jas gegoten te zijn.'