Driessen: 'Conference League is een godsgeschenk voor Nederland'

Driessen: 'Conference League is een godsgeschenk voor Nederland'

De Conference League is voor Nederlandse clubs tot nu toe erg goed uitgepakt. Het Europese toernooi is sowieso een aardig Nederlands feestje. Met nog 1 wedstrijd te spelen hebben 4 van de 5 ploegen zich al geplaatst voor de knock-out fase van diverse toernooien en kan Vitesse zich daar nog bijvoegen.


Waar de Conference League eerst werd beschouwd als het afvoerputje van Europees voetbal ontpopt het zich als een waar voetbalfeest. Feyenoord draagt daar haar steentje aan bij en voor Nederland levert het zoveel punten op, dat de nummer twee in 2023 mogelijk rechtstreeks de Champions League in kan. Valentijn Driessen is in zijn column in De Telegraaf dan ook erg te spreken over het nieuwe toernooi.

Waar het toernooi vooraf een beetje werd beschouwd als een troost toernooi blijkt na de groepsfase alles anders. 'In werkelijkheid ontpopt de Conference League zich als een godsgeschenk voor het Nederlandse voetbal.' Feyenoord en AZ plaatsten zich al voor de knock-outfase en Vitesse kan daar in de laatste wedstrijd zich nog bijvoegen.

Discussieer mee! 38 reacties

Gast5225561900

Je plaatst een bericht als Gast5225561900