Feyenoord Vrouwen aan kop na winst op Excelsior Vrouwen

Feyenoord Vrouwen 1 is na een 1-2 overwinning op bezoek bij stadgenoot Excelsior de nieuwe koploper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Mede dankzij doelpuntenmaaksters Romée van de Lavoir en Celainy Obispo is de eerste winst in de stadsderby voor Danny Mulder en zijn team. De Rotterdamse derby, die voor het eerst op het programma stond in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, verliep anders dan misschien op basis van de ranglijst kon worden verwacht. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Feyenoord Vrouwen 1 op een tweede plaats, met bij winst zelfs zicht op de koppositie, mocht lijstaanvoerder PEC Zwolle punten laten liggen op bezoek bij Ajax. De tegenstander van vandaag, Excelsior, draait daarentegen een moeizaam seizoen en stond voor aanvang op de laatste plek met slechts twee punten. Dat mocht echter niet tot onderschatting leiden bij Feyenoord, want een van de twee punten van Excelsior kwam een paar weken geleden uit een knap 3-3 gelijkspel tegen PSV. Vroege voorsprong De thuisploeg startte fel aan de wedstrijd en maakte Feyenoord het voetballen lastig. Er waren nog weinig echte kansen gecreëerd toen Romée van de Lavoir in de achtste minuut achter een vrije trap net buiten het strafschopgebied ging staan. De Feyenoord-aanvalster krulde de bal prachtig in de verre hoek en zette Feyenoord op een vroege voorsprong: 0-1. Na deze goal kwamen beide ploegen niet meer tot grote kansen en met 0-1 zochten de teams de kleedkamer op. Dominanter Feyenoord Vrouwen 1 kwam scherp uit de kleedkamer en speelde dominanter in een tweede helft die mede door het soms ruwe spel van Excelsior steeds feller werd. Kansen om de 0-2 te maken waren er wel. Sophie Cobussen werd even na rust in stelling gebracht door een mooie voorzet van Van de Lavoir, maar de speelster schoot recht in de handen van de Excelsior-keepster. Na een uur spelen was het dan wel raak: een corner van Van de Lavoir werd door Celainy Obispo bij de tweede paal knap binnengekopt. Met deze stand leek de overwinning binnen, maar het werd toch nog spannend. Excelsior was gevaarlijk uit standaardsituaties, wat een kwartier voor tijd leidde tot de aansluitingstreffer. Weimar stopt Een paar minuten voor tijd leek de schade nog groter te worden voor Feyenoord. Na een botsing in het strafschopgebied kreeg Excelsior een penalty toegewezen en had daarmee een uitgelezen kans op een late gelijkmaker. Feyenoord-keeper Jacintha Weimar stopte op knappe wijze de bal en stelde daarmee de drie punten veilig voor haar team. Door deze overwinning en het 1-3 verlies van PEC Zwolle tegen Ajax is Feyenoord Vrouwen 1 de nieuwe koploper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De eerstvolgende wedstrijd een prachtig affiche: regerend landskampioen FC Twente komt op vrijdag 5 november op bezoek op Varkenoord. Wil jij bij deze wedstrijd aanwezig zijn? Koop je ticket(s) hier. Opstelling Feyenoord Vrouwen 1 Weimar, Van Diemen, Obispo, De Vette, Bennink, Rijsdijk, Van Den Goorbergh, Cobussen, Boshuizen, Conijnenberg, Van de Lavoir. Wisselspelers Feyenoord Vrouwen 1 De Ridder, Groenewegen, Schneijderberg, Hendriks, Duijzer, Helderman, Kagenaar. Opstelling Excelsior Vrouwen 1 Resink, Ridder, Noordermeer, Nieuwland, Rijks, Van Goch, Bhagerath, Versluis, Ellouzi, Piqué, Van Vliet. Wisselspelers Excelsior Vrouwen 1 Van Berkel, Kersten, Van Bokhoven, Van Delft, Al Jawhiri, Van der Valk, Coelho Aurélio, Udink. Eindstand 1-2 8' | 0-1 | Van de Lavoir 60' | 0-2 | Obispo 75' | 1-2 | Coelho Auérlio