Euforie in Rotterdam: 'Een veel betere trainer dan Dick Advocaat'

Euforie in Rotterdam: 'Een veel betere trainer dan Dick Advocaat'

Tegen NEC kreeg Feyenoord drie goals tegen, na een 2-0 voorsprong leek de ploeg van Slot tegen een zeperd aan te gaan lopen. Toch besloot Guus Til anders. Een 2-3 achterstand werd omgebogen tot 5-3 overwinning en niet in de laatste plaats door een uitzinnige Kuip. In de NOS Voetbalpodcast wordt onder andere de veerkracht van de Rotterdammers besproken.


Volgens Jeroen Elshoff haalde het feit dat het publiek Feyenoord over het dode punt hielp de aandacht weg van de kwetsbaar ogende verdediging. Jeroen Grueter is van mening dat daar niet te zwaar aan moet worden getild. "Natuurlijk mogen drie tegengoals niet tegen NEC, maar het zegt wel veel over de veerkracht van dit elftal. Ik denk dat Slot echt lekker bezig is daar op Zuid." Jeroen Stekelenburg is ook onder de indruk van de prestaties van Arne Slot tot nu toe: "Dit was een fantastische avond, maar er is wel echt wat aan het gebeuren daar bij Feyenoord."Grueter stemt daar mee in en ziet dat Slot het elftal in razend tempo naar zijn hand weet te zetten.

Het aanvallende spel staat haaks op de spelvisie van de voorganger van Slot, Dick Advocaat. De Hagenaar wist op een vijfde positie te eindigen en via play-offs Conference League af te dwingen. Stekelenburg vraagt zich af of Slot meer uit het elftal gaat halen dan zijn voorganger. Grueter haakt daar op in: "Ik vind Slot een veel betere trainer dan Dick Advocaat. Alleen er is ook wel wat ander materiaal." Zijn collega Elshoff probeert de verwachtingen te temperen. Hij stelt dat de grote vraag is hoe lang het goed blijft gaan met de huidige smalle selectie in het bomvolle programma. Maar hij merkt wel op dat het chagrijn inmiddels verdwenen is: "Wat bij die club zo belangrijk is, is de sfeer die er omheen ontstaat en die is goed, dat kan zo'n elftal optillen. Maar ik ben er van overtuigd dat ze straks misschien twee wedstrijden teleurstellen."

Discussieer mee! 47 reacties

Gast4208683223

Je plaatst een bericht als Gast4208683223